הוראות הכנה
מרכיבים
1 קג' קמח
מעט מלח
2 כפות סוכר[לאוהבים מתוק יותר-להוסיף לפי הטעם]
1 שקית אפיה
3 כוסות מים פושרים רצוי להתחיל ללוש את הבצק עם שתיים וחצי כוסות מים
ולהוסיף את השאר בהתאם לצורך.
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה [מחמאה ]
100 גר' חמאה-------לדאוג שיהיו מחוץ למקרר בכדי שיהיו רכים ולהניח יחד בקערית.
תבנית עגולה גדולה עם דפנות נמוכות[מאלומניום] מרופדת בנייר כסף-לשמן עם מרגרינה כולל דפנות.
אופן ההכנה
הבצק-
1-ללוש לבצק אחיד.לתת לבצק לנוח ושוב ללוש.כך מס' פעמים. לכסות בנילון נצמד
ולתת לבצק לנוח כ 3 שעות שעות במקרר.
2-לחלק את הבצק לכדורים קטנים [ספרתי 24 כדורים] ולהניח על משטח משומן
במרגרינה...לתת לכדורים לנוח כ-רבע שעה.
3-לשטח מעט את כדור הבצק ולמרוח מחמאה/חמאה להקפיד למרוח גם בשוליים.
לקחת את כדור הבצק ולשטח על כף היד מכל הצדדים ולהניח במרכז המגש המשומן
ולמתוח לעלה...עד מעל הדפנות. וכך עם שאר הכדורים.
4-לפני רידוד הכדור האחרון לקפל את השוליים של העלים מעל שפת המגש/תבנית כלפי
פנים [בכדי למנוע פתיחת העלים בבישול-אם מחליטים לאפות בתנור-
אפשר למרוח ביצה על השוליים המקופלים]
5-לרדד את הכדור האחרון ולהניח מעל שאר העלים והשוליים המקופלים.
ולכסות בנייר כסף.
6- להדליק 3 להבות של הגז[על הלהבה הכי גדולה להניח חוצץ-שלא תהיה אש ישירה]
7- לשים על הגז את המגש הגדול-מידי פעם לסובב את המגש כדי שכל הצדדים יתבשלו.
8-כשתחתית הסבאייה מוכנה-וחומה.....בזהירות הופכים לצד שני כולל נייר הכסף [להיעזר במגבת ותרווד עץ]
9-להמשיך בישול עד שהתחתית ההפוכה תהיה זהובה /חומה.
הערות:
1- אפשר להמתיק עי' פיזור מעט סוכר על כל עלה.
2- אפשר לפזר מעט קצח על כל עלה [עדיף מאשר לשים יחד עם החומרים לפני לישת הבצק-כי זה מפריע לרידוד העלה]
3- אפשר להנמיך את להבות הגז-הבישול איטי יותר.
סבאייה עם שמרים
---------------------
אותם חומרים......במקום אבקת אפיה-שמים כפית קטנה של שמרים יבשים.
מכל החומרים ללוש לבצק [הבצק רך]ולתת לבצק לנוח כחצי שעה בלבד ומיד לחלק לכדורים.
הכדורים נחים כ-1/4 שעה ומתחילים לרדד לעלים.אחד על השני.
הערה חשובה-הכדור הראשון והאחרון צריכים להיות גדולים יותר משאר הכדורים-אחד לבסיס והשני העליון.
קיפול שולי העלים נעשה בשלב לפני העלה העליון.
מומלץ לפזר קצח.
מגיש:
מקור: מרים
שתף את המתכון