חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סבאיה צנענית אסלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סבאיה צנענית אסלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 קג' קמח
מעט מלח
2 כפות סוכר[לאוהבים מתוק יותר-להוסיף לפי הטעם]
1 שקית אפיה
3 כוסות מים פושרים רצוי להתחיל ללוש את הבצק עם שתיים וחצי כוסות מים
ולהוסיף את השאר בהתאם לצורך.
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה [מחמאה ]
100 גר' חמאה-------לדאוג שיהיו מחוץ למקרר בכדי שיהיו רכים ולהניח יחד בקערית.
תבנית עגולה גדולה עם דפנות נמוכות[מאלומניום] מרופדת בנייר כסף-לשמן עם מרגרינה כולל דפנות.
אופן ההכנה
הבצק-
1-ללוש לבצק אחיד.לתת לבצק לנוח ושוב ללוש.כך מס' פעמים. לכסות בנילון נצמד
ולתת לבצק לנוח כ 3 שעות שעות במקרר.
2-לחלק את הבצק לכדורים קטנים [ספרתי 24 כדורים] ולהניח על משטח משומן
במרגרינה...לתת לכדורים לנוח כ-רבע שעה.
3-לשטח מעט את כדור הבצק ולמרוח מחמאה/חמאה –להקפיד למרוח גם בשוליים.
לקחת את כדור הבצק ולשטח על כף היד מכל הצדדים ולהניח במרכז המגש המשומן
ולמתוח לעלה...עד מעל הדפנות. וכך עם שאר הכדורים.
4-לפני רידוד הכדור האחרון לקפל את השוליים של העלים מעל שפת המגש/תבנית כלפי
פנים [בכדי למנוע פתיחת העלים בבישול-אם מחליטים לאפות בתנור-
אפשר למרוח ביצה על השוליים המקופלים]
5-לרדד את הכדור האחרון ולהניח מעל שאר העלים והשוליים המקופלים.
ולכסות בנייר כסף.
6- להדליק 3 להבות של הגז[על הלהבה הכי גדולה להניח חוצץ-שלא תהיה אש ישירה]
7- לשים על הגז את המגש הגדול-מידי פעם לסובב את המגש כדי שכל הצדדים יתבשלו.
8-כשתחתית הסבאייה מוכנה-וחומה.....בזהירות הופכים לצד שני כולל נייר הכסף [להיעזר במגבת ותרווד עץ]
9-להמשיך בישול עד שהתחתית ההפוכה תהיה זהובה /חומה.
הערות:
1- אפשר להמתיק עי' פיזור מעט סוכר על כל עלה.
2- אפשר לפזר מעט קצח על כל עלה [עדיף מאשר לשים יחד עם החומרים לפני לישת הבצק-כי זה מפריע לרידוד העלה]
3- אפשר להנמיך את להבות הגז-הבישול איטי יותר.
סבאייה עם שמרים
---------------------
אותם חומרים......במקום אבקת אפיה-שמים כפית קטנה של שמרים יבשים.
מכל החומרים ללוש לבצק [הבצק רך]ולתת לבצק לנוח כחצי שעה בלבד ומיד לחלק לכדורים.
הכדורים נחים כ-1/4 שעה ומתחילים לרדד לעלים.אחד על השני.
הערה חשובה-הכדור הראשון והאחרון צריכים להיות גדולים יותר משאר הכדורים-אחד לבסיס והשני העליון.
קיפול שולי העלים נעשה בשלב לפני העלה העליון.
מומלץ לפזר קצח.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: מרים
שתף את המתכון