הוראות הכנה
מרכיבים
6 פיתות
4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים פרוסים לעובי של 1/2 1 ס"מ
3 חצילים מקולפים שזורזפו במלח לשעתיים ונסחטו ומטוגנים פרוס לעובי 1 ס"מ
6-8 כפות פטרוזיליה קצוצה
6 ביצים קשות
מעט מלח
פלפל שחור לפי הטעם
עמבה
טחינה (חשוב טחינה לבנה מומלץ היונה)
לקישוט:
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מכניסים לפיתה פרוסת תפוחי אדמה.
2.מניחים בשכבות את פרוסות החצילים המטוגנות, הפטרוזיליה, הביצה הקשה, העמבה והטחינה.
3. מתבלים בפלפל ובמלח ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.
להכנת ביצים חומות-
קל, מהיר
החומרים:
6 ביצים
1 שקית תה
2 קליפות בצל יבש
אופן ההכנה:
1.מבשלים את הביצים בסיר עם שקית התה וקליות הבצל במשך שעה על אש נמוכה.
2.לאחר 3/4 שעה נותנים מכה לקליפת הביצה כדי שתיסדק, וברבע השעה שנותרה, נותנים
לביצה לקבל את הגוון המנומר. קולפים ופורסים.
3.מתבלים את הביצים במעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומניחים בצד.
טחינה אמיתית
החומרים:
1 כוס טחינה גולמית לבנה של היונה ובמקרה שאין קראוון
1/2 1 כוסות מים
2 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מיץ משני לימונים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים. מוסיפים את המים לדילול, לפי הצורך.
ולמי שלא מתעצל מומלץ להכין גם את הפיתה
מרכיבים
50 גר´ שמרים טריים( 1/2 1 כף שמרים יבשים)
3 כפיות סוכר
1/4 כוס מים חמימים לראש עיסה (לשמרים)
1 כף שמן
2 כפית מלח
1 קג´ קמח לבן רגיל
1/4 2 כוס מים פושרים
אופן ההכנה
להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח כ-10 דקות. ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים.
להוסיף את המים ולערבב להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
ללוש לבצק. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-8-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס´ פעמים בכדי שיצופה במעט שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100-120 גר´. משטחים/מרדדים כל כדור לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומניחים על משטח מקומח לתפיחה של 20 דקות.
מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים תבנית תנור הפוכה בשליש העליון של התנור ומחכים שהתנור יתחמם למקסימום
עובדים עם 3-4 יחידות בו זמנית, פותחים את התנור ומניחים 3-4 יחידות על התבנית החמה וסוגרים.
הפיתה מוכנה כאשר היא תופחת למעין כדור ומזהיבה מעט.
מוצאים ומניחים לצינון, ממשיכים באותו התהליך עם שאר היחידות. יש לשמור על טמפרטורת תנור גבוהה אחרת הפיתות לא תתפחנה, יש לסגור את דלת התנור מיד לאחר כל פעולה.
מגיש:
מקור: נאגי השכן שלי
שתף את המתכון