חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סביצ'ה שרימפס בויניגרט תפוזים ותאנים מקורמלות בווניל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סביצ'ה שרימפס בויניגרט תפוזים ותאנים מקורמלות בווניל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שרימפס טרי ונקי
מיץ משבעה תפוזים
1 כוכב אניס
2 גרגרי הל
1 כף חומץ בן יין אדום
½2 כפות סוכר
¼ כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 שאלוט קצוץ דק
קורט מלח ים
½ כפית פלפל שחור גרוס דק
6 תאנים
1 מקל ווניל
150 גרם חמאה
אופן ההכנה
מצמצמים את מיץ התפוזים עם החומץ, האניס, ההל וחצי כף סוכר על אש נמוכה עד לקבלת כמות של כחצי כוס נוזל. מורידים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ובטפטוף את השמן תוך ערבוב במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השאלוט. חוצים את התאנים. חוצים את מקל הווניל ומגרדים את הפולים. בוזקים על מחבת את יתרת הסוכר ומשאירים על אש נמוכה עד לקבלת קרמל. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך ערבוב עד להמסת כל החמאה. מחזירים לאש, מוסיפים את פולי הווניל ואת התאנים. מערבבים כדקה ביחד ומסירים מהאש ומצננים.
חוצים את החסילונים לשניים לאורך, מערבבים עם הויניגרט ומגישים עם התאנים.
מגיש: dylam
מקור: שף מנחם כץ ממסעדת ארטישוק
שתף את המתכון