הוראות הכנה
מרכיבים
25 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
75 גרם חמאה מומסת או מרגרינה
1.5 כוסות חלב
3.5 כוסות קמח (210 גרם)
2 כפיות מלח
קמצוץ סוכר
מילוי
1 קופסא טונה
4 ביצים קשות מחולקות לשמיניות
2 תפוחי אדמה מבושלים במים חמים ומעוכים עבה
1 כף אריסה או לפי הטעם
1 כף רסק עגבניות
3 לימונים כבושים חתוכים דק דק
1 כוס זיתים (מגולענים קצוצים)
לציפוי -
1 ביצה טרופה
זרעי כמון שחור או זרעי שומשום
אופן ההכנה
1.מפוררים את השמרים לתוך חלב מחומם מעט ומניחים בצד ממיסים את החמאה ומערבבים עם שאר החלב ואז לעזוב כדי להגיע לטמפרטורת החדר.
2.מניחים את הקמח והמלח והסוכר בקערה ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב ואת תערובת השמרים.
3.לשים את הבצק עד קבלת בצק רך וחלק, מכסים ומניחים לעלות (בערך חצי שעה).
4.בינתיים מנקזים את הטונה, ומועכים אותו במזלג ומוסיפים את האריסה והרסק ואת הלימונים הכבושים ואת הזיתים הקצוצים
5.בסיר מבשלים את הביצים הקשות ותפוא"ד עד שמתרככים כ 25 דקות. קולפים ומחלקים לקוביות קטנות
6.מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים מרדדים כל כדור לעיגול, לחתוך ואז לתוך 8 משולשים.
7.מניחים כף מילוי על בבסיס של כל משולש ומעל קמצוץ תפוא"ד וביצה קשה, ומגלגלים לצורת סהרון. מסיס המשולש לקודקודו
8.מניחים את הסהרונים על מגש מרופד בנייר אפייה, להבריש אותם בביצה הטרופה ומפזרים קמצוץ זרעי כמון שחור ומניחים במקום חמים למשך כ 30 דקות.
9. אופים באמצע התנור ב 200 מעלות עד להזהבה, בדרך כלל כ 20-15 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון