צ'ורצ'חלה הוא מאכל גרוזיני שפירושו : " נקניק אגוז " brהעשוי מאגוזי מלך שזורים בחוט עם מחט brוטבולים ב- " רפרפת ענבים מתוקים " ( פלמושי ) brשניתלים לייבוש כמו בגדים על חוטי כביסה brהוא מצוי גם בטורקיה בשם : " סוגוק לוקום " brונפוץ גם בארמניה בשם : " לאבאש " . brלעיתים נהוג גם לצפות אותם בלדר של פירות .
|
|
|
צ'ורצ'חלה הוא מאכל גרוזיני שפירושו : " נקניק אגוז " brהעשוי מאגוזי מלך שזורים בחוט עם מחט brוטבולים ב- " רפרפת ענבים מתוקים " ( פלמושי ) brשניתלים לייבוש כמו בגדים על חוטי כביסה brהוא מצוי גם בטורקיה בשם : " סוגוק לוקום " brונפוץ גם בארמניה בשם : " לאבאש " . brלעיתים נהוג גם לצפות אותם בלדר של פירות .
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר (בדגי) מיץ ענבים טהור (ראה מתכון למטה)
¼ ק"ג קמח או קורנפלור
500 ג"ר אגוזי מלך
אופן ההכנה
1 . מערבבים עם מיקסר את הקמח והמיץ קודם ב 2 כוסות מיץ שלא יהיו גושים.
2 . מוסיפים את כל המיץ כשהמיץ הומוגני בלי גושים.
3 . מתחילים לבשל תוך כדי עירבוב. חייבים לערבב בלי להפסיק.
המסה מתחילה להסמיך ומשנה צבע.
4 . כשמתחיל לרתוח זה הזמן להוסיף אגוזי מלך חתוכים וממשיכים לבשל כ- 10 דקות.
5 . את המסה יוצקים לכלי פירקס.
6 . מכסים אותו בבד ומייבשים לכמה ימים.
7 . חותכים לקוביות ויש לכם מעדן "צ'ורצ'חלה" או "סוגוק לוקום"
מבלי להשחיל את האגוזים על החוט.
הערה:
"בדגי" זה התמצית של מיץ ענבים
אופן ההכנה:
מבשלים מיץ ענבים עד להסמכה. כמו סירופ ושומרים אותו בצנצנות לכל השנה.
בעונה של ענבים מכינים "בדגי" ממיץ ענבים טרי.
מגיש:
מקור: שום פלפל ושמן זית
שתף את המתכון