חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סוגוק לוקום טורקי / צ'ורצ'חלה גרוזיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ'ורצ'חלה הוא מאכל גרוזיני שפירושו : " נקניק אגוז " brהעשוי מאגוזי מלך שזורים בחוט עם מחט brוטבולים ב- " רפרפת ענבים מתוקים " ( פלמושי ) brשניתלים לייבוש כמו בגדים על חוטי כביסה brהוא מצוי גם בטורקיה בשם : " סוגוק לוקום " brונפוץ גם בארמניה בשם : " לאבאש " . brלעיתים נהוג גם לצפות אותם בלדר של פירות .
סוגוק לוקום טורקי / צ'ורצ'חלה גרוזיני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ'ורצ'חלה הוא מאכל גרוזיני שפירושו : " נקניק אגוז " brהעשוי מאגוזי מלך שזורים בחוט עם מחט brוטבולים ב- " רפרפת ענבים מתוקים " ( פלמושי ) brשניתלים לייבוש כמו בגדים על חוטי כביסה brהוא מצוי גם בטורקיה בשם : " סוגוק לוקום " brונפוץ גם בארמניה בשם : " לאבאש " . brלעיתים נהוג גם לצפות אותם בלדר של פירות .
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ליטר (בדגי) מיץ ענבים טהור (ראה מתכון למטה)
¼ ק"ג קמח או קורנפלור
500 ג"ר אגוזי מלך
אופן ההכנה
1 . מערבבים עם מיקסר את הקמח והמיץ קודם ב 2 כוסות מיץ שלא יהיו גושים.
2 . מוסיפים את כל המיץ כשהמיץ הומוגני בלי גושים.
3 . מתחילים לבשל תוך כדי עירבוב. חייבים לערבב בלי להפסיק.
המסה מתחילה להסמיך ומשנה צבע.
4 . כשמתחיל לרתוח זה הזמן להוסיף אגוזי מלך חתוכים וממשיכים לבשל כ- 10 דקות.
5 . את המסה יוצקים לכלי פירקס.
6 . מכסים אותו בבד ומייבשים לכמה ימים.
7 . חותכים לקוביות ויש לכם מעדן "צ'ורצ'חלה" או "סוגוק לוקום"
מבלי להשחיל את האגוזים על החוט.
הערה:
"בדגי" זה התמצית של מיץ ענבים
אופן ההכנה:
מבשלים מיץ ענבים עד להסמכה. כמו סירופ ושומרים אותו בצנצנות לכל השנה.
בעונה של ענבים מכינים "בדגי" ממיץ ענבים טרי.
מגיש: אלטעזאכן1979
מקור: שום פלפל ושמן זית
שתף את המתכון