הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
6 עלי פילו
50 גרם חמאה מומסת ? להברשת עלי הפילו
1 גביע (250 גרם) לבנה עיזים עם שמן זית וזעתר של משק צוריאל
1 כף טימין טרי קצוץ
1 כף זעתר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מצרכים לסלסה:
3 עגבניות בגודל בינוני ? חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית שום קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
קורט מלח גס
פלפל
אופן ההכנה
? מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים, חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות)
? מערבבים היטב בקערה את הלבנה, הטימין, הזעתר ושמן הזית עד קבלת תערובת אחידה, מתבלים במלח ופלפל.
? מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלבנה עיזים, מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה.
? מניחים את "סוכריות" הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ ? 180 מעלות, למשך כ ? 7 דק' או עד הזהבה יפה של "הסוכריות".
? מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.
? מגישים את "הסוכריות" כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון