לפני שנתחיל לפטפט ולהחליף מתכונים חשוב כי תיערכו ותצטיידו לכם במקלות עץ קטנים,מעין שיפודים לא מחודדים לסוכריות,שאפשר לקנות בכל חנות לכלי יצירה.האמת שאת שלי קניתי בגבעת שמואל אבל זה רק כי הזדמנתי לי לשם,ואני בטוחה שאין להם בלעדיות על המקלות.בכלל,חנות כלי יצירה היא נפלאה להעשיר ולהוסיף לעולם הקונדיטוריה-יש שם שאבלונות,מקלות,צבעים רעיונות ובעיקר מקום להשראה.את הסוכריות הכנתי לכבוד יום ההולדת של בתי הקטנטנה,כחלק מארסנל הקינוחים שהכנתי.הכינו את הסוכריות,צפו בציפויים שונים ומגוונים,והגישו בכוסות צבעוניות.איזו אווירה מתקתקה ונפלאה תיצרו לכם .אם אינכם רוצים להגיש ליקר לילדים,החליפו את הליקר בכל משקה אחר שתרצו-אפילו שוקו!. br br br brוריאציה למתכון של "על השולחן". br br
|
|
|
לפני שנתחיל לפטפט ולהחליף מתכונים חשוב כי תיערכו ותצטיידו לכם במקלות עץ קטנים,מעין שיפודים לא מחודדים לסוכריות,שאפשר לקנות בכל חנות לכלי יצירה.האמת שאת שלי קניתי בגבעת שמואל אבל זה רק כי הזדמנתי לי לשם,ואני בטוחה שאין להם בלעדיות על המקלות.בכלל,חנות כלי יצירה היא נפלאה להעשיר ולהוסיף לעולם הקונדיטוריה-יש שם שאבלונות,מקלות,צבעים רעיונות ובעיקר מקום להשראה.את הסוכריות הכנתי לכבוד יום ההולדת של בתי הקטנטנה,כחלק מארסנל הקינוחים שהכנתי.הכינו את הסוכריות,צפו בציפויים שונים ומגוונים,והגישו בכוסות צבעוניות.איזו אווירה מתקתקה ונפלאה תיצרו לכם .אם אינכם רוצים להגיש ליקר לילדים,החליפו את הליקר בכל משקה אחר שתרצו-אפילו שוקו!. br br br brוריאציה למתכון של "על השולחן". br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים
180 גרם שוקולד חלב קצוץ
200 גר נוגט(43 כוס+כף)
חצי כוס ליקר דובדבניםקוקוסאמרטו
30 גרם חמאה
לציפוי שוקולד-
100 גרם חמאת קקאו
400 גרם שוקולד מריר או 350 גרם חלב
אופציות לקישוט-
סוכריות צבעוניות
קוקוס קלוי
מזרה שוקולד
אגוזים קלוייםמסוכרים קצוצים
פיסטוק קצוץ
נייר אפייה
מקלות עץ מחנות כלי יצירה
שקית זילוף עם צנטר חלק.
אופן ההכנה
מכינים את הסוכריות:ממיסים שוקולד,מוסיפים חמאה ונוגט ומערבבים.מעבירים למקרר ל20 דקות עד שהקרם נוח לזילוף.
2. מזלפים את הקרם לגלילים או כדורים.נועצים מקל בכל כדור ומקררים שוב.
3.ממיסים את חמאת הקקאו לחוד,ואת השוקולד לחוד.מערבבים בין השניים.
4.טובלים כל סוכריה בציפוי השוקולד ואז בציפוי לקישוט.מניחים הפוך על נייר אפייה עד שמתייצב.
5.שומרים בקופסה אטומה במקרר(בקיץ).מגישים בטמפ החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון