חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופגניות הקיסר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
סופגניות הקיסר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכונים לחג החנוכה ייתקבלו בברכה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוח אדמה בינוני
3 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1 כפית מלח
60 גרם חמאה ללא מלח
20 גרם שמרים טריים או
1 שקית שמרים יבשים או
2 כפות שמרי שמרית
1/4 כוס מים פושרים
6 - 7 כוסות קמח לבן,מנופה
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוח האדמה ב-3 כוסות מים.שומרים את נוזלי הבישול ומועכים למחית.
2. שמים בקערה גדולה את המחית עם הסוכר וטורפים עד שהסוכר יבלע כליל. טורפים אל
התערובת את הביצים.
3. מוסיפים את המלח והחמאה,ובוחשים. טורפים אל התערובת בהדרגה 1.5 כוסות
נוזלי הבישול החמים. בוחשים עד שהתערובת חלקה והחמאה נמסה,מצננים.
4. ממיסים בקערית את השמרים במים,מוסיפים לתערובת המחית ובוחשים.
5. בוחשים אל התערובת בהדרגה את הקמח,מתקבל בצק רך.
6. מעבירים את התערובת אל משטח מקומח קלות ולשים לבצק חלק וגמיש כ- 5 דקות
אם הבצק דביק מדי,מקמחים מעט בעת הלישה.
7. מעבירים אל קערה משומנת,והופכים כדי שהבצק ישומן מכל הצדדים.מכסים ומניחים לתפוח
עד שיכפיל את נפחו---2.5 ---3 שעות.
8. מעבירים את הבצק אל משטח עבודה מקומח,ולשים 2 דקות. מחלקים לשניים.
9. מרדדים כל מחצית בצק למלבן בעובי 0.5 ס"מ ,חותכים את המלבן לריבועים בגודל
4X5 ס"מ,ומניחים על תבנית אפיה שטוחה,משומנת. מכסים ומניחים לתפוח עד שהריבועים
יכפילו את נפחם-----כשעה.
10. מחממים בסיר עמוק שמן עד מחצית מגובהו לטיגון עמוק.
11. מרימים בזהירות ריבוע,ומותחים את מרכזו כדי שיהיה דק ככל האפשר מבלי להיקרע.
מתקבל ריבוע דקיק במרכזו ובעל שוליים עבים. הבצק רך מאד ונמתח בקלות רב, כך שיש
לפעול בעדינות..
12. מותחים ומטגנים ריבועים אחדים בשמן החם.מפעם לפעם במשך הטיגון יוצקים בכף מעט
מן השמן אל מרכז הסופגניות,כך שיתפחו. מטגנים עד שציידן התחתון של הסופגניות מזהיב
הופכים בכף מחוררת ומטגנים.
13. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר כשהשקע שבמרכזן כלפי מטה,כדי לספוג את עודפי השומן.
14. בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר, ומגישים חם.
הערה: הסופגניות קלילות וטעימות גם אם חותכים את עלה הבצק לעיגולים בקוטר 4-5 ס"מ,
ולאחר הטיגון בשמן עמוק הם מזכירים מאד את ה"בנייט",הסופגניות הצרפתיות המפורסמות.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון