הוראות הכנה
מרכיבים
1 וחצי סוסות קמח מלא
1 וחצי כוסות קמח רגיל
4 וחצי מנות שקיות של סוכר לוז
3/4 כוס חלב שקדים
1 וחצי כף שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 שמרית שלמה כולל משפר האפייה
1 כף קוניאק
1/2 כפית מלח.
מילוי: 7 כפות חמוציות או אוכמניות להשרות במים רותחים.
גרידת שוקולד מריר מקצת יותר מחצי חפיסה, וגרידת תפוז אחד.
לשלב הסופי- מעט מייפל טבעי.
אופן ההכנה
בקערה שמים את החומרים היבשים ומערבלים או ממקסרים.
מוסיפים שמרים ומערבלים.
מוסיפים את שמן הקוקוס שרצוי מעט לחמם או מעל אדים או קצת בשמש (לא להמס לחלוטין)
חלב קוקוס,וניל,קוניאק. לשים היטב היטב להכנסת השומן לבצק ובמידת הצורך להוסיף חלב שקדים.
כשכש כדור סביר ויציב, להכניס לקערה,לכסות ב ניילון נצמד ומניחים באיזור חמים לשעה וחצי הטפחה.
בינתיים מוציאים את החמוציות מהשרייה ומצרפים את השוקולד והתפוז ויוצרים תערובת יפה שתמתין בצד.
לאחר שעה וחצי פותחים ולשים שוב את הבצק, יוצרים כדורים לא גדולים ובמרכז כל כדור לשים מילוי ולסגור היטב.
להניח על תבנית עם נייר אפיה במרחק אחד מהשני, מכסים עם מגבת ונותנים עוד 40 דקות להתפחה שנייה.
מחממים תנור ל 170 מעלות לחימום התחתון בתא האפיה!!!
בבוא העת מכניסים את התבנית ואופים בערך 25 דקות כשהצבע מתחיל להיות חום.
כשהן נראות אפויות מוציאים ומניחים על משטח מתאים.
מעל כל סופגניה בעודה חמה מזליפים מעט....מעט!!! מייפל.
מכינים שתיה חמה ומדליקים נרות. תענוג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון