הוראות הכנה
מרכיבים
700 גר' גבינת צאן רכה סנט מור
300 גר' קמח לבן
200 גר' קמח תירס
7 גר' שמרים יבשים
1 שן שום כתושה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 ביצה
250 סמ"ק מים
שמן (לטיגון עמוק)
לריבת הפלפלים:
3 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לרצועות דקות
1 בצל גדול מקולף וחתוך לרצועות
½ ליטר חומץ בן יין אדום
1 כוס סוכר
קורט פלפל שאטה גרוס
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
אופן ההכנה
הסופגניות:
לתוך קערה גדולה מפוררים את הגבינה ומוסיפים את הקמח, שמרים, מלח, פלפל, ביצה ומערבבים.מוסיפים ביצה, שום ומים בהדרגה. מערבבים ביד עד לקבלת בצק יציב. נותנים לבצק לנוח למשך 30 דקות.יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מטגנים בשמן עמוק עד להזהבת הכדורים מכל הצדדים, מעבירים את הסופגניות המוכנות לנייר סופג. מניחים את הסופגניות על צלחת הגשה ומגישים חם.
ריבת הפלפלים:
בסיר בינוני מבשלים על אש נמוכה את הפלפלים האדומים, בצל, חומץ, סוכר, פלפל שאטה, שיני שום וגינג'ר. לאחר שמתאדים כל הנוזלים ומתקבלת מרקחת סמיכה של פלפלים מצננים, שומרים בצנצנת אטומה.
מגיש:
מקור: שכנה לבנונית
שתף את המתכון