חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופגניות קטנות בסירופ ("זנגולה - זלאבייה - לוקמת אל-קאדי" )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מגיעה מן המטבח המצרי,סורי,כורדי (זנגולה) כך אני מכירה אותו brזנגולה היא עוגיית שעשויה מבצק את הבצק מטגנים ואח"כ טובלים אותו בדבש br
סופגניות קטנות בסירופ ("זנגולה - זלאבייה - לוקמת אל-קאדי" )
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מגיעה מן המטבח המצרי,סורי,כורדי (זנגולה) כך אני מכירה אותו brזנגולה היא עוגיית שעשויה מבצק את הבצק מטגנים ואח"כ טובלים אותו בדבש br
הוראות הכנה
מרכיבים
½4 כוסות קמח רגיל
15 גר' שמרים טריים
כפית סוכר
3 כוסות מים פושרים
½1 כוסות מים
½1 כוסות חלב
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
4 כוסות סוכר
½3-2 כוסות מים
כף מיץ לימון
2 כפות מי ורדים
2 כפות מי פריחת הדרים
אופן ההכנה
1. ממיסים את השמרים והסוכר עם מעט מים, מניחים במקום חמים עד שהם מעלים קצף
2. מוספים את שאר המים לתערובת השמרים תוך טריפה מתמדת
3. מנפים את הקמח לקערה גדולה
4. יוצקים את עיסת השמרים לתוך גומה בקמח, וטורפים במרץ, הבצק רך מאוד, דומה לבלילה
5. מכסים בבד נקי,מנחים במקום חמים לשעתיים לתפיחה
6. טורפים במרץ בשנית, ומניחים לתפיחה חוזרת
7. טורפים במרץ בשלישית, (הסוד הוא הכמיות הטריפה-כמה שיותר יוצא יותר אווררי)
מתקבל מרקם בצק גמיש מאד
הכנת הסירופ:
8. ממיסים את הסוכר במים ובמיץ הלימון, מבשלים עד שמסמיך, (מכסה את גב הכף)
9. מוסיפים את מי הורדים ומי פריחת ההדרים
10. מבשלים 2 דקות נוספות, מנחים לצינון (הסירופ חייב להיות קר בעת השימוש)
11. מחממים שמן בסיר
12. טורפים את הבצק
13. מרטיבים כפית/כף (תלוי בגודל הסופגניה שאנו רוצים לקבל) נוטלים מן הבצק, מטילים אל
תןך השמן (לא רותח - חם), מטגנים בעדינות, סופגניות אחדות בכל פעם, הן יצופו
במהירות
14. אם רוצים צורה כדורית יותר, מכניסים את הבצק לצנטר עם פיה עגולה, ומזלפים לתוך
השמן במקטעים שווים
15. כאשר הסופגניות מזהיבות ופריכות, מוציאים בכף מחוררת, מנקזים על מפיות נייר
16. טובלים בעודן חמות בסירופ הקר לדקה שתיים לספיגת הסירופ,
17. אפשר לאכול קרות או חמות
18. אפשר לזרות אבקת סוכר/קינמון
19. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: קלודיה רודן
שתף את המתכון