הוראות הכנה
מרכיבים
- 5 וחצי כוסות קמח
- 2-3 כפות שמרים יבשים
- חצי כוס סוכר
- 2 ביצים
- כוס חלב פושר
- חצי כפית קנמון טחון
- 60 ג"ר חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
- שמן לטיגון
לציפוי:
- חצי כוס סוכר
- חצי כפית קנמון טחון
אופן ההכנה
- במיקסר מניחים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, החלב והקנמון, עד שנוצר בצק אחיד.
- מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים עוד כמה דקות עד שהחמאה נבלעת לבצק, והמרקם חלק וגמיש.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים להתפחה בערך שעה, עד להכפלת נפח הבצק.
- מקמחים תבנית אפיה גדולה.
- מניחים את הבצק על משטח מקומח וקורעים ממנו פיסות בקוטר בערך סנטימטר וחצי (בגודל של כדור גולף) ומגלגלים בידיים מקומחות.
- מסדרים את הכדורים בתבנית ברווחים גדולים.
- מכסים את התבנית במגבת מטבח ושוב מתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים שמן עמוק בסיר. כשהשמן חם, מניחים בתוכו בערך בין 4-6 סופגניות (לא בצפיפות) ומטגנים משני הצדדים לגוון זהוב ויפה. ומניחים על נייר סופג.
- הציפוי: בקערה מערבבים את הסוכר והקנמון.
- טובלים את הסופגניות החמימות בתערובת הסוכר ומגישים.
הרבה אופטימיות
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון