הוראות הכנה
מרכיבים
4 יריעות פילו חתוכות לעיגולים מעט גדולים מקוטר התבנית
מעט חמאה לשימון
2 כפות קצח
30 ג' חמאה
30 ג' קמח
250 מ"ל חלב (1 כוס)
100 ג' גבינת עיזים כמו פרומעז
70 ג' גבינת עיזים קשה מגוררת (כמו טום, בלפאזה)
3 חלמונים
5 חלבונים
קורט מלח
אופן ההכנה
פורסים יריעת פילו, משמנים במעט חמאה וזורים חצי כף קצח. חוזרים על כך עם כל ארבעת היריעות ומניחים בתוך תבנית פאי משומנת.
מכינים רביכה: ממיסים החמאה בסיר על אש קטנה, מוסיפים הקמח, בוחשים עד קבלת כדור בצק.
פותחים את הרביכה עם כוס החלב בוחשים את הבצק תוך בישול, מקפידים שלא ייווצרו גושים. ניתן להוסיף עוד מעט מים אם הבצק כבד או קשה מדי. מורידים מהאש. המרקם הרצוי כמו דבש.
מוסיפים לרביכה את גבינות העיזים והחלמונים.
מקציפים החלבונים עם קורט מלח עד קצף יציב.
מחברים בעדינות החלבונים עם הרביכה, שופכים לקלתית הפילו.
אופים ב 180 צלזיוס כחצי שעה-40 דקות, או עד שהמרקם יציב.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון