הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר. שוקולד מריר (75% קאקאו) שבור לחתיחות קטנות
200 גר. חמאה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות ברנדי
110 גר. סוכר חום בהיר (דמררה)
4 ביצים גדולות שלמות
4 חלמונים
כפית וחצי תמצית וניל
60 גר. קמח רגיל
אופן ההכנה
1. הכנס את השוקולד, ברנדי וחמאה לסיר כפול, על המים בסיר התחתון להיות על סף רתיחה ואסור שהמים יהיו במגע עם תחתית הסיר העליון. על השוקולד והחמאה להנמס (בערך 6-7 דקות) ולאחר מכן,יש להוריד מהחום ולערבב היטב עד שמקבלים מרקם חלק ומבריק.
2. בזמן המסת השוקולד וחמאה, הכנס את הסוכר,הביצים השלמות, החלמונים ווניל בקערה גדולה וערבב בעזרת מערבל עד להכפלת נפח התערובת (בין 5 - 10 דקות ) וקבלת מרקם סמיך.
3. שפוך את השוקולד המומס לקערה עם תערובת הביצים (לא למרכז אלא מסביב) ולאחר מכן, נפה את הקמח פנימה. תוך כדי שימוש בכף מתכת (מאוד חשוב!) קפל את התערובת פנימה עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב מאוד לא למהר ולעבוד כל הזמן באותו כיוון.
4. חלק את התערובת ל-8 כלים חסיני אש משומנים בנפח של כ-175 מל. (Rammekins) בשלב זה ניתן לכסות את הכלים בניילון נצמד ולהקפיא.
5. חמם את התנור לכ-200 מעלות ואפה את הסופלה ל-12 דקות (15 במידה והם היו במקפיא). הוצא מהתנור ותן להם לעמוד כדקה ( שתי דקות עם הם היו במקפיא) לפני הוצאתם מהכלים.
הגש מיד עם שמנת מתוקה לא מוקצפת.
מגיש:
מקור: Deliah Smith
שתף את המתכון