חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופלה שוקולד ללא גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה שוקולד חם - הגרסה לאלרגיים לגלוטן (חולי צליאק). ניתן להחליף לקמח רגיל לאלו שאינם סובלים מהבעיה.
סופלה שוקולד ללא גלוטן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה שוקולד חם - הגרסה לאלרגיים לגלוטן (חולי צליאק). ניתן להחליף לקמח רגיל לאלו שאינם סובלים מהבעיה.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' שוקולד מריר משובח
500 גר' חמאה
10 ביצים
10 חלמונים
300 גר' סוכר
50 גר' קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מומלץ לבחור בשוקולד מריר מובחר (עם אחוזי קקאו גבוהים). קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות וחותכים את החמאה לקוביות קטנות. ממיסים את שניהם ביחד בסיר באן-מארי. לנטולי סיר מתאים, ניתן להרתיח מים בתחתית סיר עמוק ומעליו להניח כלי מתכת אחר, שלא ייגע במים - כך ניתן להמיס את השוקולד בעדינות כך שלא ייהרס.
מורידים מהאש ומערבבים היטב למרקם חלק.
שוברים 10 ביצים + 10 חלמונים ומקציפים במטרפה אוטומטית במהירות גבוהה. מוסיפים את תמצית הוניל, ובהדרגה מוסיפים את הסוכר והקורנפלור - מקציפים לקצף יציב.
מבליעים בהדרגה את התערובת החמה של השוקולד והחמאה - בעדינות כדי לא להרוס את הקצף. משמנים במעט חמאה כלי חרס אישיים חסיני חום, ושופכים לתוכם את התערובת עד לגובה 3/4 מהמיכל. מעבירים את הזרת על היקף החלק העליון של התערובת - כך הסופלה יתפח יותר בקלות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ממתינים שהסופלה יתפח עד לגובה 1 ס"מ מעל שולי הכלי, מוציאים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון