הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' שוקולד מריר משובח
500 גר' חמאה
10 ביצים
10 חלמונים
300 גר' סוכר
50 גר' קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מומלץ לבחור בשוקולד מריר מובחר (עם אחוזי קקאו גבוהים). קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות וחותכים את החמאה לקוביות קטנות. ממיסים את שניהם ביחד בסיר באן-מארי. לנטולי סיר מתאים, ניתן להרתיח מים בתחתית סיר עמוק ומעליו להניח כלי מתכת אחר, שלא ייגע במים - כך ניתן להמיס את השוקולד בעדינות כך שלא ייהרס.
מורידים מהאש ומערבבים היטב למרקם חלק.
שוברים 10 ביצים + 10 חלמונים ומקציפים במטרפה אוטומטית במהירות גבוהה. מוסיפים את תמצית הוניל, ובהדרגה מוסיפים את הסוכר והקורנפלור - מקציפים לקצף יציב.
מבליעים בהדרגה את התערובת החמה של השוקולד והחמאה - בעדינות כדי לא להרוס את הקצף. משמנים במעט חמאה כלי חרס אישיים חסיני חום, ושופכים לתוכם את התערובת עד לגובה 3/4 מהמיכל. מעבירים את הזרת על היקף החלק העליון של התערובת - כך הסופלה יתפח יותר בקלות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ממתינים שהסופלה יתפח עד לגובה 1 ס"מ מעל שולי הכלי, מוציאים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון