הוראות הכנה
מרכיבים
50 נגר חמאה
קורט מלח
3 כפות קמח רגיל
3 כפות קקאו משובח
100 גר סוכר
4 ביצים
כפית תמצית וניל
כף קוניאק או ליקר תפוזים
לציפויים: גלידה או קצפת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ומשמנים תבנית פיירקס עגולה בקוטר 15 ס"מ.
2. ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים את הקמח, המלח והקקאו. בוחשים, ומוסיפים את החלב, הסוכר והשוקולד ומערבבים עד שהתערובת נמסה ואחידה.
3. טורפים את החלמונים היטב עם קוניאק, מוסיפים לתערובת השוקולד בהדרגה ובוחשים היטב שלא יווצרו גושים.
4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם כף אבקת סוכר ומערבבים בתנועות קיפול עם התערובת. יש להשגיח לא לשבור את האווריריות.
5. מוזגים לפיירקס המשומן, מכניסים לתנור החם ואופים כ- 30 דקות. מיד עם ההוצאה מהתנור מגישים לשולחן.
6. לקישוט אפשר לזרות רק אבקת סוכר או להגיש עם כדור גלידה וקצפת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון