חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופלה שוקולד עם מילוי שוקולד ופטל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה שוקולד עם מילוי שוקולד ופטל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
360 גרם שוקולד מריר
120 גרם חמאה רכה
4 כפות גדושות קמח
4 כפות שקדים טחונים
1 כוס סוכר
5 חלבונים
5 חלמונים
מעט חמאה מומסת לשימון התבניות
מעט קמח לקימוח התבניות
למילוי:
18 פטלים (שלושה גרגרים לכל סופלה) קפואים או טריים
150 גרם שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם חמאה
כלים:
6 תבניות חרס אישיות לסופלה
תבנית להקפאת קוביות קרח
אופן ההכנה
1. מכינים את המילוי: מרתיחים את השמנת בסיר קטן מעל להבה נמוכה. מוסיפים את השוקולד והחמאה וממשיכים לבשל עד שהוא נמס. מערבבים מדי פעם. מעבירים לתבנית של קוביות קרח – ממלאים כל שקע עד האמצע ומקפיאים.
2. מכינים את תערובת הסופלה: מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר לקצף יציב.
3. ממיסים את החמאה והשוקולד על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד והחמאה – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף). מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הקמח, השקדים והחלמונים ומערבבים היטב.
4. מעבירים שליש מקצף החלבונים לתוך התערובת ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
5. משמנים את תבניות הסופלה, מוסיפים כ ½ כפית קמח ומנערים את התבנית כך שהקמח יידבק לתחתית ולדפנות.
6. ממלאים את תבניות הסופלה עד האמצע. מניחים במרכז קוביה אחת של המילוי הקפוא ושלושה גרגרי פטל – המילוי והפטל ישקעו בתוך התערובת. יוצקים מעל עוד מתערובת הסופלה וממלאים עד לגובה של שלושת רבעי התבנית.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס במשך 16 דקות בדיוק. אפשר לזרות מעל מעט אבקת סוכר לקישוט, בכל מקרה אוכלים מייד.
מגיש: lee75
מקור: אוסף אישי
שתף את המתכון