הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם פאטיסייר:
1 ליטר חלב
6 חלמונים + 2 ביצים שלמות
250 גרם סוכר
100 גרם קמח
לסופלה:
6 מצקות של קרם פאטיסייר
150 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה (לפחות 60% מוצקי קקאו)
6 חלבונים
אופן ההכנה
לקרם פאטיסייר:
מחממים את החלב עד לרתיחה, ומסירים מהלהבה.
מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הקמח ואחר כך את החלב, ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה בלי גושים.
לסופלה:
מקציפים את החלבונים היטב לקצף יציב.
ממיסים את השוקולד על אדים.
מערבבים את כל החומרים ביחד בתנועות קיפול, מבלי לשבור את הקצף.
משמנים תבניות אישיות בחמאה, מפזרים סוכר על בסיסן וממלאים עד שני שליש מגובהן.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-20 דקות, עד שהסופלה תופח.
משחררים מהכלי בעזרת סכין, ומגישים מיד.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון