חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופלקי עגל בצזיקי וטחינה גולמית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלקי עגל בצזיקי וטחינה גולמית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג צוואר עגל (רצוי עגל חלב)
½ ק"ג פלדה עגל או שפונדרה עגל
500 גרם בצל לבן קצוץ דק
30 גרם פלפל שחור טחון
30 גרם מלח
20 גרם אגוז מוסקט
20 גרם הל טחון
50 גרם שום כתוש
5 בצלים חצויים
5 עגבניות בשלות חצויות
500 גרם טחינה גולמית
לצזיקי: 1 ליטר יוגורט מסונן בחיתול או בנייר סינון
50 גרם שום כתוש
5 מלפפונים קצוצים דק
100 מ"ל שמן זית
20 מ"ל מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
טוחנים את הבשר במטחנה דקה. מוסיפים את הבצל, הפלפל השחור, ההל, המלח, המוסקט והשום ומערבבים היטב. מגלגלים קציצות ארוכות (100 גרם הקציצה לערך) בצורת קבב מאורך.
מערבבים בנפרד את היוגורט עם המלפפונים, השום, שמן הזית מיץ הלימון ומעט מלח. צולים את העגבניות החצויות והבצלים החצויים על הגריל כחמש דקות מכל צד.
צולים את הבשר על הגריל לדרגת מדיום, 4 דקות מכל צד, ומניחים בצלחת. יוצקים ליד הקציצות שלולית צזיקי ושלולית טחינה ומניחים חצי עגבנייה וחצי בצל לכל סועד. מעטרים בסומק ובפטרוזיליה קצוצה.
מגיש: dylam
מקור: שף אליעזר לויה ממסעדת הלניקה
שתף את המתכון