הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שריר בקר חתוך גס
5 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) ללא שומן, חתוכים ל-2-3 חלקים
שמן לטיגון עמוק
5 בצלים קטנים (או שאלוט) שלמים
10 שיני שום שלמות
¾ כוס ציר עוף
1 כפית פפריקה
1 כפית כורכום
½ כפית קארי
½ כפית פלפל לבן
½ כפית פלפל אנגלי טחון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
9 תפוחי אדמה בגודל אחיד, קלופים וחתוכים לפלחים
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם 4 כפות שמן, וסוגרים את נתחי העוף והבקר מכל הצדדים להשחמה.
2. משמנים היטב (5 כפות שמן) סיר רחב ושטוח, שמתאים גם לתנור, ומסדרים בתוכו את חלקי הבשר והעוף, בצלים ושום.
3. מערבבים ציר עוף עם תבלינים, יוצקים על הבשר ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על אז נמוכה. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים (עד שלב זה אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר).
4. מחממים תנור ל-150 מעלות.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים תפוחי אדמה עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.
6. מפזרים את פלחי תפוחי האדמה על התבשיל, מכסים את הסיר ומעבירים לתנור למשך שעתיים. מדי פעם מנענעים את הסיר, כך שהרוטב יכסה את תפוחי האדמה. התבשיל מוכן, כשכל הנתחים רכים. מגישים עם סלט ולחם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון