הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעיים טריות של עוף
6 תפוחי אדמה (מזן המתאים לטיגון)
½1 כוס שמן קנולה לטיגון
2 כוסות מים רתוחים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 כפית מחוקה כורכום טרי
1 כפית מחוקה פלפל שחור גרוס טרי
½ כפית מלח (לא צריך יותר מכיוון שאבקת המרק מלוחה)
½ כפית קינמון
לקוקלאות:
4 פרוסות חלה סחוטות לאחר שהושרו במים
1 כף פטרוזיליה קצוצה טרייה
2 כפות בשר טחון דק
1 ביצה טרייה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טרי טחון דק
אופן ההכנה
א. לשים ביחד את כל החומרים לקוקלאות, ומהבצק שנוצר קורצים כדורים קטנים ועגולים
בגודל כדורי פינג פונג. מניחים בצלחת מכוסה בצד בהמתנה לטיגון.
ב. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לחצי לאורך התפוד. לוקחים כל חצי ופורסים
לרוחב לקבלת חצאי ירח בעובי 1 ס"מ.
ג. יוצקים את השמן לסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה בדומה לצ'יפס, עד לקבלת צבע
זהוב ענברי. מעבירים לנייר סופג.
ד. מטגנים את הקוקליאות עד לקבלת צבע שחום ומעבירים לנייר סופג.
ה. מטגנים את כרעי העוף משני הצדדים עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג.
ו. בגמר פעולת הטיגון, נפטרים מעודפי השמן בסיר, ומסדרים בו את הכרעיים בתחתית
הסיר, מעליהן את תפוחי האדמה. מפזרים מעל התבלינים ומוסיפים את המים.
ז. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מוסיפים את הקוקליאות ומבשלים כ 45 דקות עד
שהעוף מוכן
מגיש:
מקור: רם צוברי והשף ישראל אהרוני
שתף את המתכון