הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם פילה סלמון טרי (לא מופשר) או טונה (טריה ולא מקופסא) או שניהם חתוכים לרצועות ארוכות
1 חבילה של 10 אצות נורי
1 כוס אורז
2 כפות מירין (יין אורז מתוק לבישול)
2 כפות אבקת חומץ לסושי (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות או אפילו בחנויות תבלינים מובחרות)
1.5 כוסות מים
1 גזר קלוף חתוך לרצועות לאורך
1 מלפפון חתוך לרצועות לאורך
1 כף שמן
אופן ההכנה
בסיר קטן מבשלים את האורז על אש קטנה עם המים, השמן המירין וחומץ הסושי עד שהאורז מוכן. מסירים מהאש מצננים ולאחר מכן מכניסים למקרר לקירור.
לאחר שקר מוציאים המקרר.
פורשים אצה אחת על מחצלת מיוחדת לגלגול סושי ושמים בצד הקרוב אלינו כמות נדיבה של אורז לכל רוחב האצה. על האורז שמים רצועות של מלפפון, רצועות של גזר כך שיגיעו מצד אחד של האצה לצד השני. באותו אופן שמים את רצועות הדג. מגלגלים בעזרת המחצלת תוך כדי לחיצות על האצה עד שנוצר מעין גליל ארוך. חותכים את הגליל לפרוסות ומסדרים יפה בצלחת הגשה. חוזרים על הפעולות הללו עד שנגמרים כל המצרכים.
מגישים עם וואסבי (רוטב חזרת יפני ירוק) וג'ינג'ר (זנגביל) כבוש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון