חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סושי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קל להכנה, אך צריך לאהוב בשביל להכין. מי שלא אוהב דג נא, אין טעם שיכין.
סושי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קל להכנה, אך צריך לאהוב בשביל להכין. מי שלא אוהב דג נא, אין טעם שיכין.
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם פילה סלמון טרי (לא מופשר) או טונה (טריה ולא מקופסא) או שניהם חתוכים לרצועות ארוכות
1 חבילה של 10 אצות נורי
1 כוס אורז
2 כפות מירין (יין אורז מתוק לבישול)
2 כפות אבקת חומץ לסושי (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות או אפילו בחנויות תבלינים מובחרות)
1.5 כוסות מים
1 גזר קלוף חתוך לרצועות לאורך
1 מלפפון חתוך לרצועות לאורך
1 כף שמן
אופן ההכנה
בסיר קטן מבשלים את האורז על אש קטנה עם המים, השמן המירין וחומץ הסושי עד שהאורז מוכן. מסירים מהאש מצננים ולאחר מכן מכניסים למקרר לקירור.
לאחר שקר מוציאים המקרר.
פורשים אצה אחת על מחצלת מיוחדת לגלגול סושי ושמים בצד הקרוב אלינו כמות נדיבה של אורז לכל רוחב האצה. על האורז שמים רצועות של מלפפון, רצועות של גזר כך שיגיעו מצד אחד של האצה לצד השני. באותו אופן שמים את רצועות הדג. מגלגלים בעזרת המחצלת תוך כדי לחיצות על האצה עד שנוצר מעין גליל ארוך. חותכים את הגליל לפרוסות ומסדרים יפה בצלחת הגשה. חוזרים על הפעולות הללו עד שנגמרים כל המצרכים.
מגישים עם וואסבי (רוטב חזרת יפני ירוק) וג'ינג'ר (זנגביל) כבוש.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון