הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם סלמון טרי (פילה) חתוך לרצועות דקות
1 כוס אורז מבושל דביק וקר
2 כפות מירין
2 כפיות חומץ אורז
1 כפית וואסבי
2 כפות רוטב סויה
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית דבש
חצי כוס קמח תופח
מי סודה
שמן לטיגון עמוק
אצות נורי
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
חצי אבוקדו חתוך לרצועות דקות
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח התופח עם מי הסודה עד לקבלת תערובת אחידה ויחסית דלילה. לאורז הדביק מוסיפים כפית וואסבי, כף מירין וכפית חומץ אורז ומערבבים היטב. במחבת קטנה עם שוליים גבוהים מחממים את הסויה, עם המירין הנותר, חומץ האורז הנותר, הדבש, והבלסמי ומצמצמים לקבלת רוטב סמיך (יש לערבב תוך כדי הבישול). מחממים את השמן.
מניחים אצת נורי על מחצלת כאשר הצד המבריק כלפי מעלה. מניחים בקצה הקרוב אלינו את האורז הדביק. על האורז מניחים מספר רצועות מלפפון, מספר רצועות גזר ומספר רצועות אבוקדו. מניחים מספר רצועות דגים ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת (לפני תחילת הגלגול יש להרטיב, בעזרת האצבע, את הקצה השני של האצה, למען היא תידבק, מומלץ להרטיב עם רוטב סויה). מגלגלים ולחצים פנימה את המחצלת. משחררים מעט ושוב מגלגלים ולוחצים עד שנוצר גליל ארוך. חותכים את הגליל שנוצר לשמונה חלקים שווים.
כל חלק טובלים בבלילה ומייד לשמן העמוק הרותח למשך כחצי דקה. מוציאים משמן ומניחים על נייר סופג. משפדים על שיפודים ננסיים 2 חתיכות על כל שיפוד. מניחים על צלחת הגשה ומזליפים מהרוטב מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון