הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים להכנת האורז:
2 כוסות אורז לסושי
3 כוסות מים )לסיר( + קערת מים להשרית האורז
חצי כוס חומץ אורז
שתי כפות סוכר
חצי כפית מלח
מצרכים למילוי:
רצועות גזר
רצועות אבוקדו
רצועות מלפפון
רצועות סלמון טרי או מעושן או כל פילה דג אחר
אופן ההכנה
אופן הכנה
1(להכנת התערובת לחומץ, יש להמיס היטב את החומץ עם
הסוכר והמלח )אפשר במיקרוגל( ולהניח בצד
2(להשרות את האורז חצי שעה בקערת מים ואח"כ לשטוף
היטב את האורז
3(להעביר לסיר, להוסיף את המים ולהביא לרתיחה )ללא
מכסה(
4(להנמיך את האש למינימום, לכסות את הסיר ולבשל עד
אידוי מוחלט של המים (כ- 15 דקות)
5(לכבות את האש ולהמתין עם הסיר מכוסה עשר דקות
נוספות. לאחר מכן, יש להעביר את האורז
המבושל לקערה גדולה. לשפוך את "תערובת החומץ" על
האורז החם ולערבב בתנועות אווריריות
להספגת החומץ. לשטח קלות את האורז המוחמץ
בקערה ולצננו לטמפרטורת החדר.
6(בכדי לגלגל את הסושי, מניחים דף אצת נורי על
מחצלת הבמבוק. משטחים אורז על האצה ומשאירים
כ - 2 ס"מ ללא אורז בחלק העליון. מסדרים "פס"
מילוי מהאפשרויות הרצויות. מגלגלים בעזרת
המחצלת לגליל.עם סכין חד חותכים כל "גליל"
ל - 8 חתיכות.
7(בעת ההגשה, ניתן להוסיף בצד רוטב סויה יפני,
וואסבי וג'ינג'ר יפני כבוש
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון