הוראות הכנה
מרכיבים
אצות נורי לסושי
לאורז:
1+1/3 כוסות אורז לסושי (או כל אורז עגול)
¾1 כוסות מים
לתחמיץ האורז:
4 כפות חומץ אורז יפני
2 כפות סוכר
¼ כפית מלח
למילוי המאקי רול: כיד הדמיון
אפשרויות: רצועות דג סלמון מעושן
רצועות אבוקדו
רצועות דלעת כבושה ומתוקה (קנפיו)
רצועות מלפפון ירוק וכדומה...
תוספות בצד הסושי:
וואסאבי
ג'ינג'ר
רוטב סויה
אופן ההכנה
קודם כל לוודא שמוציאים מהמקרר את כל המוצרים למילוי הסושי, כדי שלא יהיו קרים.
ועכשיו ניגשים להכנת האורז:
שוטפים את האורז במים קרים ומניחים אותו בסיר עם כמות המים לבישול להשרייה של כ-30 דקות.
מרתיחים את האורז עם המים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מכבים את האש ומניחים בצד כרבע שעה (מבלי לפתוח את הסיר)
בינתיים...
מכינים את תחמיץ האורז - שמים בסיר קטן את כל המוצרים ומחממים, אבל לא מרתיחים. מצננים.
מעבירים את האורז לקערה ובעזרת כף עץ מפרידים את גרגירי האורז. תוך כדי שופכים את התחמיץ (לא כשהוא חם) אל האורז בהדרגה. לא חובה להשתמש בכל התחמיץ, וחשוב לשים לב שהאורז לא יהיה עיסתי מדי.
לשלב ההכנה:
לוקחים אצת נורי ומניחים אותה על מחצלת להכנת סושי (לא חובה) כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה.
משטחים אורז בשכבה דקה על כל האצה, למעט על שני הסנטימטרים העליוניים שלה.
מניחים בחלק התחתון של האצה על האורז את המילוי שבחרתם בו ומתחילים לגלגל בעדינות תוך כדי הידוק מתמיד. שני הסנטימטרים הריקים מאורז של האצה יסגרו את הגלגול.
כל רול כזה אפשר לחתוך ל 6-8 יחידות.
את הסושי אפשר לאכול עם רוטב סויה, עם משחת וואסאבי ורצועות ג'ינג'ר כבוש.
בתיאבון ובהנאה!
מגיש:
מקור: האורז לפי גליה דור
שתף את המתכון