חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סושי - מאקי רול בהכנה ביתית פשוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סושי זה לא בשמיים להכין, ואפילו ילדים יכולים לעזור לאכל ולהכין. brהאפשרויות למילוי הן כיד הדמיון. אצלי בבית אוהבים את האורז עם רצועות דלעת מתוקות, brאו עם דג סלמון מעושן ורצועת מלפפון ירוק, או אבוקדו שתמיד הולך בכל שילוב טוב.
סושי - מאקי רול בהכנה ביתית פשוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סושי זה לא בשמיים להכין, ואפילו ילדים יכולים לעזור לאכל ולהכין. brהאפשרויות למילוי הן כיד הדמיון. אצלי בבית אוהבים את האורז עם רצועות דלעת מתוקות, brאו עם דג סלמון מעושן ורצועת מלפפון ירוק, או אבוקדו שתמיד הולך בכל שילוב טוב.
הוראות הכנה
מרכיבים
אצות נורי לסושי
לאורז:
1+1/3 כוסות אורז לסושי (או כל אורז עגול)
¾1 כוסות מים
לתחמיץ האורז:
4 כפות חומץ אורז יפני
2 כפות סוכר
¼ כפית מלח
למילוי המאקי רול: כיד הדמיון
אפשרויות: רצועות דג סלמון מעושן
רצועות אבוקדו
רצועות דלעת כבושה ומתוקה (קנפיו)
רצועות מלפפון ירוק וכדומה...
תוספות בצד הסושי:
וואסאבי
ג'ינג'ר
רוטב סויה
אופן ההכנה
קודם כל לוודא שמוציאים מהמקרר את כל המוצרים למילוי הסושי, כדי שלא יהיו קרים.
ועכשיו ניגשים להכנת האורז:
שוטפים את האורז במים קרים ומניחים אותו בסיר עם כמות המים לבישול להשרייה של כ-30 דקות.
מרתיחים את האורז עם המים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
מכבים את האש ומניחים בצד כרבע שעה (מבלי לפתוח את הסיר)
בינתיים...
מכינים את תחמיץ האורז - שמים בסיר קטן את כל המוצרים ומחממים, אבל לא מרתיחים. מצננים.
מעבירים את האורז לקערה ובעזרת כף עץ מפרידים את גרגירי האורז. תוך כדי שופכים את התחמיץ (לא כשהוא חם) אל האורז בהדרגה. לא חובה להשתמש בכל התחמיץ, וחשוב לשים לב שהאורז לא יהיה עיסתי מדי.
לשלב ההכנה:
לוקחים אצת נורי ומניחים אותה על מחצלת להכנת סושי (לא חובה) כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה.
משטחים אורז בשכבה דקה על כל האצה, למעט על שני הסנטימטרים העליוניים שלה.
מניחים בחלק התחתון של האצה על האורז את המילוי שבחרתם בו ומתחילים לגלגל בעדינות תוך כדי הידוק מתמיד. שני הסנטימטרים הריקים מאורז של האצה יסגרו את הגלגול.
כל רול כזה אפשר לחתוך ל 6-8 יחידות.
את הסושי אפשר לאכול עם רוטב סויה, עם משחת וואסאבי ורצועות ג'ינג'ר כבוש.
בתיאבון ובהנאה!
מגיש: kalla
מקור: האורז לפי גליה דור
שתף את המתכון