הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז עגול.
2 כפות חומץ אורז או חומץ רגיל או יין לבן יבש.
1 כפית שמן שומשום.
1 כפית סוכר חום.
חצי כפית מלח .
2 כוסות מים.
4 עלי אצות.
100 גרם סלמון מעושן פרוס דק.ורצועות.
1 מלפפון ירוק פרוס לרצועות."ג'וליאנים",
1 צנון .(רצועות)."ג'וליאנים",
1 גזר .(רצועות)."ג'וליאנים",
1 פלפל גמבה ( רצועות)"ג'וליאנים",
עלי כוסברה.
1 בצל ירוק חתוך לרצועות"ג'וליאנים",
רצועות אבוקדו.."ג'וליאנים",
אופן ההכנה
1.להשרות את הירקות ברבע כוס רוטב סויה טריאקי.
2. שמים את המים. החומץ. הסוכר. המלח. והאורז. בסיר בנוני .
ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים 20 דקות בדיוק.
מסירים מהכיריים מניחים מגבת מטבח בין הסיר למכסה ומצננים
3. מכינים משטח עבודה.מחלקים את האורז ל 4 חלקים .
מניחים על המחצלת את האצה.
4.משטחים את הארז על האצה כ שני שליש בשכבה של חצי סמ"מ.
5.מסדרים שורה דג מעושן .רצועות מלפפון. רצועות גזר. רצועות גמבה.
רצועות בצל ירוק . רצועות אבוקדו .צנון וכוסברה..
6.מתחילים לגלגל את האצה בעזרת המחצלת מהחלק הקרוב לגוף ועד
לשליש הריק . מהדקים. מרטיבים את שליש האצה במים וממשיכים לגלגל ומהדקים ..
7.חותכים לחצי. ושוב לחצי ושוב לחצי כך נוצרים לנו 8 חלקי סושי.
להגשה עם רוטב סויה לסושי. ווסאבי וגינגר כבוש.
בתאבון
אלי גרשון...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון