סטייק משובח ניתן לעשות גם במחבת ביתי brנתחים לסטיק = פילה, אנטריקוט, סינטה (חייבים להיות מבשר ומופשרים) br ובעובי של 3 ס"מ לפחות brככל שהסטייק יש בו יותר נימי שומן כך הוא יהיה יותר עסיסי (משויש) brעדיף להפשיר את הסטייק יומיים לפני ולהניחו בכלי במדף התחתון של המקרר brמידות עשיה brראייר - 2 דקות על המחבט הלוהטת מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה בין הבוהן לאצבע של היד) brמדיום ראייר - 3 דקות מכל צד brמדיום - 3.5 דקות מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה כרית כף היד מתחת לבוהן) brוול דאן - 4.5 דקות לכל צד תחושה גמישה כמו שורש כף היד br*** יש לתת לסטיק לנוח לפחות 5 דקות לפני פריסה
|
|
|
סטייק משובח ניתן לעשות גם במחבת ביתי brנתחים לסטיק = פילה, אנטריקוט, סינטה (חייבים להיות מבשר ומופשרים) br ובעובי של 3 ס"מ לפחות brככל שהסטייק יש בו יותר נימי שומן כך הוא יהיה יותר עסיסי (משויש) brעדיף להפשיר את הסטייק יומיים לפני ולהניחו בכלי במדף התחתון של המקרר brמידות עשיה brראייר - 2 דקות על המחבט הלוהטת מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה בין הבוהן לאצבע של היד) brמדיום ראייר - 3 דקות מכל צד brמדיום - 3.5 דקות מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה כרית כף היד מתחת לבוהן) brוול דאן - 4.5 דקות לכל צד תחושה גמישה כמו שורש כף היד br*** יש לתת לסטיק לנוח לפחות 5 דקות לפני פריסה
|
הוראות הכנה
מרכיבים
2 סטייקים 300 ג"ר
פלפל שחור גרוס עבה
קמצוץ מלח גס
2 כפות שמן זית או תירס
50 ג"ר מחמאה או 2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית עד שמתחיל להעלות עשן
2. מניחים את נתחי הסטייק על המחבת ממליחים ומפלפלים וצורבים לפי מידת העשיה.
3. מוסיפים 25 ג"ר מחמאה שופכים עם כפית על הסטייק הצרוב ומנמיכים אש
4. מוציאים לצלחת ההגשה
5. מוספים את יתרת המחמאה או חומץ בלסמי למחבת ועם כף עץ מגרדים את יתרות הרוטב בתחתית
6. שופכים את הרוטב על הסטייק
7. ממתינים 5 דקות לפני הפריסה או האכילה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון