חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטייק בסיסי על מחבת ביתי או מצלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סטייק משובח ניתן לעשות גם במחבת ביתי brנתחים לסטיק = פילה, אנטריקוט, סינטה (חייבים להיות מבשר ומופשרים) br ובעובי של 3 ס"מ לפחות brככל שהסטייק יש בו יותר נימי שומן כך הוא יהיה יותר עסיסי (משויש) brעדיף להפשיר את הסטייק יומיים לפני ולהניחו בכלי במדף התחתון של המקרר brמידות עשיה brראייר - 2 דקות על המחבט הלוהטת מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה בין הבוהן לאצבע של היד) brמדיום ראייר - 3 דקות מכל צד brמדיום - 3.5 דקות מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה כרית כף היד מתחת לבוהן) brוול דאן - 4.5 דקות לכל צד תחושה גמישה כמו שורש כף היד br*** יש לתת לסטיק לנוח לפחות 5 דקות לפני פריסה
סטייק בסיסי על מחבת ביתי או מצלית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סטייק משובח ניתן לעשות גם במחבת ביתי brנתחים לסטיק = פילה, אנטריקוט, סינטה (חייבים להיות מבשר ומופשרים) br ובעובי של 3 ס"מ לפחות brככל שהסטייק יש בו יותר נימי שומן כך הוא יהיה יותר עסיסי (משויש) brעדיף להפשיר את הסטייק יומיים לפני ולהניחו בכלי במדף התחתון של המקרר brמידות עשיה brראייר - 2 דקות על המחבט הלוהטת מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה בין הבוהן לאצבע של היד) brמדיום ראייר - 3 דקות מכל צד brמדיום - 3.5 דקות מכל צד (לבדיקה לוחצים עליו בזמן העשיה צריך להיות br תחושה גמישה כמו לחיצה כרית כף היד מתחת לבוהן) brוול דאן - 4.5 דקות לכל צד תחושה גמישה כמו שורש כף היד br*** יש לתת לסטיק לנוח לפחות 5 דקות לפני פריסה
הוראות הכנה
מרכיבים
2 סטייקים 300 ג"ר
פלפל שחור גרוס עבה
קמצוץ מלח גס
2 כפות שמן זית או תירס
50 ג"ר מחמאה או 2 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית עד שמתחיל להעלות עשן
2. מניחים את נתחי הסטייק על המחבת ממליחים ומפלפלים וצורבים לפי מידת העשיה.
3. מוסיפים 25 ג"ר מחמאה שופכים עם כפית על הסטייק הצרוב ומנמיכים אש
4. מוציאים לצלחת ההגשה
5. מוספים את יתרת המחמאה או חומץ בלסמי למחבת ועם כף עץ מגרדים את יתרות הרוטב בתחתית
6. שופכים את הרוטב על הסטייק
7. ממתינים 5 דקות לפני הפריסה או האכילה
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון