חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטייק חזה ברווז/אווז בנוסח גורדון ראמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה ברווז/אווז על מחבת מעדן אדיר עדין מנת דגל צרפתית brקל מאוד להכנה מנה מנצחת ביופיה ובטעמה
סטייק חזה ברווז/אווז בנוסח גורדון ראמזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה ברווז/אווז על מחבת מעדן אדיר עדין מנת דגל צרפתית brקל מאוד להכנה מנה מנצחת ביופיה ובטעמה
הוראות הכנה
מרכיבים
לצלית חזה הברווז/ אווז
4 חצאי נתחי חזה ברווז/אווז עם השומן
מלח
פלפל שחור גרוס עבה (למקפידים פלפל גרגירים אדום גרוס וקלוי)
לרוטב
30 ענבים ירוקים קשים או דובדבנים
1 כף סוכר
1 כף דבש
½ כוס יין אדום
כפית גרדת לימון
1/8 כוס שומן ברווז/אווז (יווצר בזמן הצליה)
25 ג"ר מחמאה
אופן ההכנה
1. מניחים על משטח עבודה את חזי האווז. חורצים עם סכין את העור לקוביות
2. מחדירים היטב, תוך כדי עיסוי, את המלח והפלפל שחור משני צידי הנתח
3. מחממים מחבת צליה או טפלון ומניחים את נתחי הברווז/אווז עם צד העור על המחבת
מנמיחים אש וצולים עד שהעור והשומן מאבדים את כל השומן
(את השומן מומלץ להוציא לכלי בצד) הצליה תמשך כ 10 דקות.
אפשרות א' הפכו את הנתח כך שהעור יהיה למעלה הגבירו להבה ל ½2 דקות והוציאו לקירור
על קרש עבודה.
אפשרות ב' העבירו לתבנית אפיה כאשר העור למטה ומכניסים לתנור שחומם ל-230°c
ל 5 דקות הוציאו לקרור על קרש עבודה
4. מרתיחים בסיר עם ענבים ¼ כף סוכר גרדת קליפת הלימון וחצי כוס מים ומצמצמים
את הנוזל למחצית ומניחים בצד.
5. מחממים כוס יין מתוק , במחבת נוספת על אש בינונית, ממליחים מעט ומוסיפים 3 כפות
מהשומן שהאווז הגיר בצליה , כפית דבש, ואת כל תוכן סיר הענבים ומצמצמים נוזלים
עד קבלת רוטב סמיך . מכבים האש ומוסיפים את המחמאה תוך ערבוב הרוטב.
הגשה:
חותכים את נתח האווז לפרוסות 3 ס"מ מניחים במרכז הצלחת ומסביב מניחים 6 ענבים
ומזלפים רוטב מסביב
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: גורדון ראמזי
שתף את המתכון