הוראות הכנה
מרכיבים
לצלית חזה הברווז/ אווז
4 חצאי נתחי חזה ברווז/אווז עם השומן
מלח
פלפל שחור גרוס עבה (למקפידים פלפל גרגירים אדום גרוס וקלוי)
לרוטב
30 ענבים ירוקים קשים או דובדבנים
1 כף סוכר
1 כף דבש
½ כוס יין אדום
כפית גרדת לימון
1/8 כוס שומן ברווז/אווז (יווצר בזמן הצליה)
25 ג"ר מחמאה
אופן ההכנה
1. מניחים על משטח עבודה את חזי האווז. חורצים עם סכין את העור לקוביות
2. מחדירים היטב, תוך כדי עיסוי, את המלח והפלפל שחור משני צידי הנתח
3. מחממים מחבת צליה או טפלון ומניחים את נתחי הברווז/אווז עם צד העור על המחבת
מנמיחים אש וצולים עד שהעור והשומן מאבדים את כל השומן
(את השומן מומלץ להוציא לכלי בצד) הצליה תמשך כ 10 דקות.
אפשרות א' הפכו את הנתח כך שהעור יהיה למעלה הגבירו להבה ל ½2 דקות והוציאו לקירור
על קרש עבודה.
אפשרות ב' העבירו לתבנית אפיה כאשר העור למטה ומכניסים לתנור שחומם ל-230°c
ל 5 דקות הוציאו לקרור על קרש עבודה
4. מרתיחים בסיר עם ענבים ¼ כף סוכר גרדת קליפת הלימון וחצי כוס מים ומצמצמים
את הנוזל למחצית ומניחים בצד.
5. מחממים כוס יין מתוק , במחבת נוספת על אש בינונית, ממליחים מעט ומוסיפים 3 כפות
מהשומן שהאווז הגיר בצליה , כפית דבש, ואת כל תוכן סיר הענבים ומצמצמים נוזלים
עד קבלת רוטב סמיך . מכבים האש ומוסיפים את המחמאה תוך ערבוב הרוטב.
הגשה:
חותכים את נתח האווז לפרוסות 3 ס"מ מניחים במרכז הצלחת ומסביב מניחים 6 ענבים
ומזלפים רוטב מסביב
מגיש:
מקור: גורדון ראמזי
שתף את המתכון