הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים :
10 חתיכות טיבון טלה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
½ כפית קוסברה יבשה
1 כף כמון
¼ כפית קינמון
קורט פלפל קאיין חריף
כפית עשבי תיבול פרובנס
לרוטב:
¼ כוס ריבת תפוזים
½ כף חומץ אורז
קורט פתיתי צ'ילי
כף מנטה או נענע קצוצה
אופן ההכנה
1.מניחים את הצלעות בקערה ומפזרים מעליהם את השום הכתוש, שמן זית, ½ כפית פלפל
שחור, קוסברה יבשה, כמון, קורט קאיין חריף (אפשר לוותר) קינמון ותיבול פרובנס.
מערבבים היטב. מניחים לשעה לפחות או למשך הלילה.
2. מפזרים מלח וצולים על הגריל בין 4 ל-7 דקות לכל צד. (במידה ושהה במקרר, יש להביא
קודם לטמפ' החדר.)
3.מורידים מהגריל ומכסים עם נייר כסף כדי שימשיך להתבשל (לא להדק את נייר הכסף, רק
להניח מעל).
4.בכלי נפרד מערבבים את ריבת התפוזים עם המנטה הקצוצה, פתיתי הצ'ילי וחומץ האורז.
5.מסדרים את הטלה על צלחת הגשה, ומברישים עד זיגוג ברוטב הקר ומגישים.
בתאבון.
מגיש:
מקור: שף גון ארהב
שתף את המתכון