חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטייק סלמון עטוף בבייקון ופרושוטו בתוספת תפו"א אפוי וסלט עלים ירוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מבוסס על מתכון מהספר השני של השף העירום אך בשינויים מסויימים.
סטייק סלמון עטוף בבייקון ופרושוטו בתוספת תפו"א אפוי וסלט עלים ירוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מבוסס על מתכון מהספר השני של השף העירום אך בשינויים מסויימים.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 נתחי סטייק סלמון במשקל 250 גרם לנתח
10 תפוחוני אדמה חתוכים לרבעים
¼ בצל סגול פרוס
6 פרוסות בייקון
6 פרוסות פרושוטו
¼ כוס שמן זית
1 כפית רוזמרין מיובש
1 חבילה עלים ירוקים (בייבי מיקס)
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
עוטפים כל נתח סלמון בשלוש פרוסות בייקון ושלוש פרוסות פרושוטו. מניחים את הסלמון העטוף על מחבת לוהט וצורבים היטב מכל צד. מכניסים את הסלמון לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות לאחר שהושחם מכל צד למשך כעשר דקות עד רבע שעה.
שמים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) בקערה. שופכים רבע כוס שמן זית, רוזמרין ומעט מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכניסים לתנור לחום של 175 מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות.
בקערה אחרת מערבבים 2 כפות שמן עם רוטב הצ'ילי החריף מתוק ועם החומץ עד שהכל הופך למעין נוזל אחיד שלא צף בתוך השמן.
מניחים בצלחת הגשה את סטייק הסלמון ולצידו את תפוחי האדמה האפויים. לידם מניחים מתערובת העלים ומזליפים רוטב על תערובת זו לפי הטעם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון