הוראות הכנה
מרכיבים
2 נתחי סטייק סלמון במשקל 250 גרם לנתח
10 תפוחוני אדמה חתוכים לרבעים
¼ בצל סגול פרוס
6 פרוסות בייקון
6 פרוסות פרושוטו
¼ כוס שמן זית
1 כפית רוזמרין מיובש
1 חבילה עלים ירוקים (בייבי מיקס)
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
עוטפים כל נתח סלמון בשלוש פרוסות בייקון ושלוש פרוסות פרושוטו. מניחים את הסלמון העטוף על מחבת לוהט וצורבים היטב מכל צד. מכניסים את הסלמון לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות לאחר שהושחם מכל צד למשך כעשר דקות עד רבע שעה.
שמים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) בקערה. שופכים רבע כוס שמן זית, רוזמרין ומעט מלח ופלפל ומערבבים היטב. מכניסים לתנור לחום של 175 מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות.
בקערה אחרת מערבבים 2 כפות שמן עם רוטב הצ'ילי החריף מתוק ועם החומץ עד שהכל הופך למעין נוזל אחיד שלא צף בתוך השמן.
מניחים בצלחת הגשה את סטייק הסלמון ולצידו את תפוחי האדמה האפויים. לידם מניחים מתערובת העלים ומזליפים רוטב על תערובת זו לפי הטעם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון