הוראות הכנה
מרכיבים
2 חתיכות פילה בקר איכותי ( כ 250-300 גרם כ"א)
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל קוניאק או ברנדי
כף חמאה
6-7 פטריות שמפניות חתוכות לפרוסות.
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה
מחממים מחבת יצוקה כבדה ( לא פסים) לחום גבוהה מאוד מוסיפים כחצי כף חמאה וצולים את הסטייקים כדקה וחצי מעל צד. באותו זמן במחבת קטנה ליד מטגנים את הפטריות בשארית החמאה עד אשר הן מתרכחות.
מוציאים את הסטייקים מהמחבת ובזהירות מוסיפים את הקוניאק ומשלהבים, כשנרגעת הלהבה מוסיפים את השמנת והפטריות בעזרת כף עץ מגרדים הייטב את תחתית המחבת על מנת שכל המשקעים יימסו לתוך הרוטב. מסמיכים את הרוטב על להבה גבוהה כ 2 דקות ומוסיפים את הסטייקים לדקה ומגישים מיד.
מומלץ להגיש לצד גרטאן תפוחי אדמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון