אל הפריים ריב אפשר להתייחס כאל נתח אנטרקוט משובח, לחתוך אותו לסטייקים brאו לצלות אותו בשלמותו כמו רוסט ביף. לע (פריים ריב) - נתח משולב של אנטריקוט וצלע, brנצלה עם העצם. נתח מספר 13. שפיץ-צ'אך (פורטוגזית:Picanha) נחשב בברזיל למעדן br(ויקר שם יותר מהפילה).העצם העוטפת את הנתח, היא זו שעושה את כל ההבדל בינו לבין brשאר חלקי הפרה. ככלל, בישול עם עצם עדיף על בישול בלי עצם. brהעצם היא היחידה היודעת לווסת את החום לפי צרכי הנתח, והחום הוא זה שממיס brאת השומנים והדם, והם אלו שמעבירים בנתח את כוונות הבישול. brעצם הצלע העוטפת את נתח הפריים ריב צורתה כאות L. brתחתית האות היא רצפת הנתח. נוכחותה של הרצפה הקשיחה הזו לא תאפשר מעבר brסכין בין הצלעות וחיתוך הבשר לסטייקים לאחר הצלייה. brלכן מבקשים מהקצב שיסיר את רצפת הפריים ואת העצמות שנותרו מבקשים שינסר brלגובה של 5 ס"מ מעל פני הנתח ושינקה ויחשוף אותן. brכל שנותר עכשיו הוא הנתח שמצדו האחד ניצבות עצמות הצלעות המבהיקות. brנתח פריים ריב ממוצע שוקל 3-2.5 ק"ג, לאחר ליטוש קצבים. brבצלייה הוא יאבד כ-25% וישקול כ-2 ק"ג. אם נחלק ל-6, brכל נתח ישקול כ-350 גרם, כולל העצם. בניכוי משקל העצם יקבל כל סועד מאושר br 300 גרם פריים ריב.
|
|
|
אל הפריים ריב אפשר להתייחס כאל נתח אנטרקוט משובח, לחתוך אותו לסטייקים brאו לצלות אותו בשלמותו כמו רוסט ביף. לע (פריים ריב) - נתח משולב של אנטריקוט וצלע, brנצלה עם העצם. נתח מספר 13. שפיץ-צ'אך (פורטוגזית:Picanha) נחשב בברזיל למעדן br(ויקר שם יותר מהפילה).העצם העוטפת את הנתח, היא זו שעושה את כל ההבדל בינו לבין brשאר חלקי הפרה. ככלל, בישול עם עצם עדיף על בישול בלי עצם. brהעצם היא היחידה היודעת לווסת את החום לפי צרכי הנתח, והחום הוא זה שממיס brאת השומנים והדם, והם אלו שמעבירים בנתח את כוונות הבישול. brעצם הצלע העוטפת את נתח הפריים ריב צורתה כאות L. brתחתית האות היא רצפת הנתח. נוכחותה של הרצפה הקשיחה הזו לא תאפשר מעבר brסכין בין הצלעות וחיתוך הבשר לסטייקים לאחר הצלייה. brלכן מבקשים מהקצב שיסיר את רצפת הפריים ואת העצמות שנותרו מבקשים שינסר brלגובה של 5 ס"מ מעל פני הנתח ושינקה ויחשוף אותן. brכל שנותר עכשיו הוא הנתח שמצדו האחד ניצבות עצמות הצלעות המבהיקות. brנתח פריים ריב ממוצע שוקל 3-2.5 ק"ג, לאחר ליטוש קצבים. brבצלייה הוא יאבד כ-25% וישקול כ-2 ק"ג. אם נחלק ל-6, brכל נתח ישקול כ-350 גרם, כולל העצם. בניכוי משקל העצם יקבל כל סועד מאושר br 300 גרם פריים ריב.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
רדיד אלומיניום
2-3 ק"ג נתח פריים ריב
1/2 כוס שמן זית
פלפל שחור גרוס עבה
מלח ים אטלנטי
זר מרווה או רוזמרין, העלים מופרדים מהענפים
אופן ההכנה
שעתיים לפני הצלייה מוציאים את הבשר מן המקרר, נותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות, מצב גריל נמוך.
1.מושכים את העצמות שבולטות מן הנתח בשמן זית, עוטפים כל עצם בנפרד ברדיד
אלומיניום קטן שיגן עליה בתהליך הצלייה וישאיר אותה לבנה כשנהב.
2.מושחים את הנתח בשמן זית, מפזרים פלפל שחור, עלי מרווה או רוזמרין ומלח.
מניחים על תבנית, מכניסים לשליש התחתון של התנור, סוגרים וצולים ב200
מעלות כ-20 דקות.
3.אחרי 20 דקות מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות וצולים עוד כ-30
דקות.
4.מכבים את התנור. פותחים את הדלת, מניחים לנתח לנוח בתנור כ-10 דקות.
מברישים בנוזלים שניגרו ממנו.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון