הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר בקר חלק הכתף חתוך לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
½1 ק"ג בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
3 עגבניות גדולות חלוטות, קלופות וקצוצות
6 שיני שום קצוצות
5 עלי דפנה
מלח
למשרה: 2 כוסות יין אדום יבש
½ כוס חומץ טבעי
10 גרגרי פלפל שחור
4 מסמרי ציפורן
½ כפית פלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי המשרה בקערה, מוסיפים את הבשר, מכסים ומשהים ללילה במקרר. מוסיפים לסיר קדירה, יום למחרת, את הבשר עם נוזלי המשרה ויתרת החומרים ומערבבים היטב. מוסיפים מים כדי כיסוי. מבשלים על להבה בינונית בין עשרים דקות לחצי שעה ומביאים לרתיחה באיטיות. מסירים את הקצף שנוצר ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מכסים את הסיר ומכניסים אותו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מורידים את טמפרטורת התנור, לאחר שעה, ל-110 מעלות וממשיכים לבשל כ-10 שעות נוספות.
מגישים חם בצלחות עמוקות עם אורז לבן, קוסקוס או פירה.
מגיש:
מקור: שף פיני לוי ממסעדת אצל פיני בחצר
שתף את המתכון