חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטיק פילה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת סטיק פילה
סטיק פילה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הכנת סטיק פילה
הוראות הכנה
מרכיבים
סטק פילה אפשר להכין במספר צורות, תלויי בצורה בה נחתך הבשר. הפילה עצמו הינו "גלילי.
אם לוקחים נתחים של 200-250 גרם ממרכז הנתח הוא ה"שטו ברייון" המפורסם. מהקצוות ההולכים וקטנים בקוטרם
ניתן להכין "מדליונים" וניתן לקבל סטקים פרוסים כמו בנתחים אחרים.
יש לזכור כי הפילה הינו נתח דל שומן לכן הכנתו קצרה למדיי ולרמת "מדיום" מעבר לדרגת צליה זו הוא עלול להתייבש ללא תקנה
אופן ההכנה
ה"שטו ברייון" - סגירת הנתח הגלילי במחבת מכל צדדיו (אפשר לקשור שלא יתפרק) ולאחר מכן להכניס לתנור שחומם ל-180°c למשך 7 דקות.
מדליונים וסטקים דקה וחצי מכל צד ללא כל מגע(לא דוקרים, לא חותכים לא בודקים). לאחר מכן עוד 3-4 דקות מכל צד לדרגת מדיום.
רצויי להכין מהמשקעים רוטב. במחבת בה סגרנו הבשר או צלינו את הסטק מוסיפים, 2 כוסות יין +כוס "ציר בשר" (גם ציר מאבקת מרק יסייע) לטבל עם מלח ופלפל עד שהכמות יורדת למחצית לערך, לא סמיך מידי אך לא נוזלי מאד. במידה וצמיג מידי הוסיפו יין.
מורידים מהאש ומוסיפים קוביות מספר של מרגרינה (או חמאה לאילו שלא שומרים על כשרות). אחד אחד על מנת שלא יתפרק לשומן
ויוצקים את הרוטב על הסטק.
בתאבון
מגיש: אבי_טל
מקור: עצמי
שתף את המתכון