הוראות הכנה
מרכיבים
תפוחים חמוצים קצוצים,
מעט יין לבן,
קינמון,
סוכר חום,
מעט הל וציפורן.
להגשה:
תרכיז סיידר תפוחים
מקל קנמון
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של כ-100 מעלות,
משטיחים את התערובת על נייר אפייה בתנור, היין אמור להוות שכבה דקה תחת התפוחים.
ואופים את התערובת עד שהופכת יבשה-צמיגית (מערבבים מידי פעם), שומרים בקופסא אטומה במקרר.
שופכים מעט מאוד תמצית סיידר (ככף לערך, תלוי בטעם), מוסיפים כפית וחצי מתערובת הסיידר, מקל קינמון ומים רותחים.
מערבבים היטב בעזרת מקל הקינמון ושותים בכייף.
ההנאה בתערובת זו שניתן לאכול אותה בסוף שתיית הכוס.
אם רוצים, אפשר תמיד להוסיף אלכוהול לסיידר כדוגמת קלוואדוס
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון