הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח סינטה במשקל 2.5 ק"ג
4 כפות סילאן
2 כפות דבש
2 כפיות חרדל
3 כפות שמן זית
1 כפית גרגרי כוסברה
רבע כוס מים
1 כוס יין לבן
אופן ההכנה
מערבבים את הדבש עם הסילאן, המים, השמן, החרדל וגרגרי הכוסברה לתערובת אחידה. מעסים את הבקר במרינדה ומשהים אותו במרינדה במקרר למשך כ-20 שעות (דואגים להפוך מדי פעם.
מניחים את הנתח בתבנית כאשר צד השומן כלפי מעלה. יוצקים לתבנית את היין הלבן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 20 דקות. לאחר 20 דקות יוצקים קצת מהנוזלים בתחתית התבנית על הנתח ומחזירים לתנור לעוד 40 דקות בחום של 180 מעלות.
מוציאים מהתנור ומניחים לבשר לנוח כעשר דקות. פורסים אותו דק ככל האפשר ומגישים עם הרוטב שנוצר בתבנית. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון