הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל חתוך ל"אצבעות" בעובי 1 ס"מ (עם הקליפה)
חצי ק"ג סינטה לבן פרוס לפרוסות דקות
5 כפות רוטב סויה
1 כף ברנדי
פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון עמוק
2 כפות שמן
1 שן שום קצוצה
1 כפית זנגביל קצוץ
מעט רסק פלפל חריף
2 בצלים ירוקים חתוכים לגודל של 5 ס"מ
1 כף דבש
2 כפות יין לבן יבש
1 כף חומץ
1 כפית סוכר
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה
מערבבים בקערה 2 כפות רוטב סויה, ברנדי ופלפל שחור טחון טרי ומשרים בנוזלים את הבשר למספר שעות.
מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד להזהבה, מוציאים, מסננים ומייבשים על נייר סופג.
מחממים במחבת גדולה ורחבה 2 כפות שמן. מטגנים קלות את השום, הזנגביל, רסק הפלפלים והבצל הירוק כדקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות. מוסיפים את החצילים המטוגנים והדבש ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הסויה, היין הלבן, החומץ והסוכר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לבן.
מגישים מייד.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של ישראל אהרוני מתוך ארוחות ערוכות
שתף את המתכון