הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 חתיכות פילה אמנון (או כל דג לבן)
3/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס יוגורט
1 כף שום כתוש
1/4 כוס מים
1/4 כפית כוסברה יבשה (עלים corriander)
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל קאיין
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס קמח
1 כפית מלח
5 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
1כוס בצל פרוס
1/2 כוס צנוברים קלויים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
אופן ההכנה
לרוטב
1. בקערה מערבבים יחד את הטחינה, מיץ לימון, יוגורט, מים שום, כוסברה, 1/2 כפית מלח, פלפל קאיין, לערבב היטב ולהניח הצידה.
לדגים
2. בצלחת עם קמח ומעט מלח מצפים היטב את הפילטים
3. מחממים מחבת עם שמן זית לחם בינוני ומטגנים את הדגים כ 2 דקות מכל צד
4. מניחים בצד על נייר סופג
5. במחבת עם 2 כפות גדושות חמאה מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה
6. בכלי חסין אש מסדרים את הדגים ושופכים מעליהם את הרוטב
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות ל 15 דקות או עד שהרוטב מבעבע
8. מוציאים מפזרים מעל את הבצל המטוגן הפטרוזיליה הקצוצה והצנוברים
9. מגישים מיד בליווי פיתה טוסט
מגיש:
מקור: https://www.dedemed.com/index.php/Other-Recipes/Fish-Tagine-Recipe.html#ixzz0lu2e5fIx
שתף את המתכון