הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו בשר עגל
500 ג"ר כבש (חרוף) צעיר.
1 ראש שום
צרור פטרוזיליה
3 בצלים גדולים
3 פלפלים חריפים
2 עגבניות בשלות
פלפל שחור
מלח
בהרת (¼ כפית כמון ¼ כפית פלפל אנגלי, קמצוץ קינמון, קמצוץ ציפורן, קמצוץ אגוז מוקט)
50 ג"ר צנובר קלוי על מחבת
200 ג"ר רצועות דקות של שומן כבש או
מנדיל (לא חובה) החלק שעוטף את חלקי הפנים של הכבש.
מנדיל בערבית משמעותו צעיף וזאת משום שהמנדיל מזכיר בד. זהו חלק שלא אוכלים
אבל יש לו תפקיד חשוב בהכנת הסנייה.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הכבש , הבצלים, צרור פטרוזיליה ושני פלפלים חריפים במטחנת בשר.
2. מתבלים מוסיפים מלח פלפל בהרת, פיסטוק חלבי מערבבים הכל היטב.
3. מניחים את שומן הכבש ,או המנדיל, בתבנית עגולה ולא עמוקה ועליו משטחים את הבשר
הטחון, מוודאים ששומן הכבש או המנדיל עוטף את הבשר גם בשוליים, לאחר הבישול
המנדיל מצתמק ושומר על הנוזלים מהבשר.
4. מוסיפים מעל עגבניות חתוכות ורצועות פלפל חריף. ועוטפים בנייר כסף.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220°c למשך 20 דקות ומנמיכים את החום
ל- 180°c ומבשלים עוד כ-40 דקות עד שמוכן.
מגיש:
מקור: פיני לוי
שתף את המתכון