הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שקדים חלוטים
2 פלפלי צ'ילי חריפים חצויים ונקיים מגרעינים
6 שיני שום קלופות וחתוכות גס
2 עגבניות מוצקות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף פטרוזיליה
1 כף חומץ בן יין אדום
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מחממים מחבת כבדה ויבשה וקולים את השקדים החלוטים. מועכים את השקדים בעזרת מכתש ועלי. כותשים את השקדים יחד עם הפלפל החריף והשום לממרח אחיד ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את העגבניות, הפטרוזיליה והחומץ. מזליפים את שמן הזית באיטיות תוך כדי טריפה בעזרת מטרף. מתבלים במלח ופלפל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון