הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס
3/4 ק"ג בצל פרוס לטבעות
1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
2 כפות רסק
כ-1/4 כוס מיץ לימון או חומץ
2 כפות סוכר
1 כף קארי לדגים
פלפל שחור
מלח
סוכר
5-6 עגבניות חלוטות קלופות ופרוסות
3 כפות יין אדום (לא חובה)
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
לקמח את הדגים ולטגן כדקה מכל צד. להוציא לצלחת .
לטגן את הבצלים עם 1/4 כוס שמן עד שהם מזהיבים .
לסדר בתבנית אפיה את הבצלים המטוגנים, מעליהם לסדר את נתחי הדג, ומעל הדגים לסדר
את פרוסות העגבניות
בקערה מכינים את הרוטב: רסק , קארי לדגים, יין, סוכר, חומץ או לימון ,1/2 כוס מים ,מלח, פלפל שחור, לערבב לטעום ולשפר תיבול.
לצקת את הרוטב על הדגים , לפזר מעט מלח מעל הכל ולזרזף מעט שמן
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ-30-40 דקות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון