הוראות הכנה
מרכיבים
קילו בשר בקר איכותי, טחון
6 בצלים קצוצים - אפשר להתפשר על אריזות בצל קצוץ מוכנות, הנמכרות בסופר וכוללות בצל לא קפוא
ראש שום, כתוש
6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
2 כפות שטוחות ג'ינגר טרי, כתוש
לרוטב:
כוס קטשופ סמיך ואיכותי
1/3 כוס רוטב היקרי סוס או ברביקיו
3 כפות רוטב סויה
1/4-1/2 כס מיונז
מלח, פלפל
לנועזים: כף עמבה (משדרגת את המנה ואינה מורגשת)
להגשה:
בגט או ג'בטה, או כל דבר מאפה היכול להכיל את המנה בגאווה
אופן ההכנה
1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה גדולה עד שהוא מקבל גוון אחיד.
2. משמנים בשכבה דקה ווק או מחבת. מקפיצים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והבצל הירוק עד לשקיפות של הבצל הלבן ולא מעבר לזה. מוציאים את המרכיבים המטוגנים לכלי חיצוני ומנקים היטב את המחבת עם נייר מגבת לשימוש חוזר מיידי.
3. מעלים את הטמפרטורה במחבת או בווק עד שהוא מעשן וזורקים פנימה את הבשר. יש לפעול מהר מאוד, מבשלים את הבשר לגוון אדמדם-אפרפר, למשך כ-2 דקות בלבד.
4. מוסיפים מהכלי החיצוני את הבצל שלנו לבשר ומערבבים היטב. לאחר כדקה, עוד לפני שהבשר מקבל גוון אפור, מוסיפים חצי מכמות הרוטב שלנו ומערבבים בעדינות יחד עם הבשר עד לכיסוי הבשר ברוטב.
5. קולים את הבגט בטוסטר אובן או תנור שחומם מראש לטמפ' של 230 מעלות.
6. מקפידים להוציא את הבגט כאשר הוא הופך לטוסט ומניחים על צלחת
נותנם מנה של בשר ומפזרים מעל מהרוטב שנשאר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון