הוראות הכנה
מרכיבים
1 אבוקדו בשל, אך לא רך לגמרי (רצוי מזן "האס")
2 ביצים
1 מלפפון ירוק טרי
2 כפות שמיר ,טרי קצוץ
3 כפיות מיץ לימון, סחוט טרי
1 שן שום, מעוכה
2 כפות מיונז קל (5%?)
מלח, לפי הטעם
זיתים כבושים לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
חוצים את האבוקדו ומקלפים אותו. מוציאים את הגלעין וחותכים לקוביות (כ-1X1 ס"מ).
מבשלים את הביצים כ-10 דקות מן הרתיחה , מקררים , מקלפים ופורסים לרבועים קטנים ע"י פורס ביצים. מקלפים את המלפפון וחותכים אותו לקוביות (כ-1X1 ס"מ). מעבירים את הביצים הפרוסות, האבוקדו והמלפפון הפרוסים לכלי נוח לערבוב (קערה פלסטית, למשל). מערבבים , בכלי נפרד, את השום, הלימון והמיונז ומוסיפים לאבוקדו והמלפפון. מוסיפים שמיר קצוץ ומלח ומערבבים בעדינות כדי לא למעוך את האבוקדו.
מעבירים לשתי צלחות הגשה ומקשטים מסביב בזיתים (לא חובה).
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מקורי
שתף את המתכון