הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם אטריות שעועית דקות
½ ק"ג חזה עוף שלם
5 ס"מ זנגביל טרי פרוס
6 גבעולי בצל ירוק
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
1 כוס נבטי שעועית
1 כוס עלי כוסברה
½ כוס עלי נענע
2 כפות שומשום קלוי
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
½ כוס מיץ ליים טרי
1 כפית שמן שומשום בהיר
אופן ההכנה
מניחים את האטריות בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים ומשהים למשך כחמש דקות. שוטפים במים קרים, מסננים ומייבשים היטב.
מרתיחים חצי ליטר מים עם גבעולי הבצל הירוק והזנגביל. מוסיפים את העוף למשך 2 דקות, מכבים את האש, מכסים את הסיר ומשהים לעשרים דקות. מוציאים את העוף ומצננים לטמפרטורת החדר. קורעים את העוף בידיים לחתיכות בכיוון הסיבים. מערבבים בקערה את העוף, אטריות השעועית, הירקות, עלי התיבול והשומשום הקלוי.
מערבבים את הצ'ילי, מיץ הליים ושמן השומשום היטב. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים לפיזור אחיד.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף טוני אנג'י ממסעדת לופ נודלס
שתף את המתכון