הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם פילה בקלה טרייה ללא עור
350 גרם תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
4 עגבניות תמר קלופות וחתוכות לרצועות דקיקות
4 עלי ריחן קצוצים דק
4 עגבניות מיובשות קצוצות דק
180 מ"ל שמן זית
60 מ"ל לימון
1 כף טפנד זיתים
3-4 זיתים שחורים קצוצים
מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה
מניחים את תפוחי האדמה במים עם מלח בתוך סיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדג ומרתיחים ביחד כחמש דקות. מניחים את הדג בצלחת ובזהירות, בעזרת כף, מפרידים אותו לנתחים.
בקערה טורפים את טפנד הזיתים עם שמן הזית, מיץ הלימון ומעט מלח ופלפל לתערובת אחידה. בצלחת הגשה מסדרים פלחי תפוחי אדמה בצורת כוכב מסביב למרכז הצלחת. במרכז הצלחת מניחים את חתיכות הדג ומעליו את העגבניות המיובשות והריחן הקצוץ. מזליפים את תערובת שמן הזית על הסלט וסביב לצלחת. מקשטים ברצועות עגבניות התמר ובזיתים הקצוצים.
מגיש:
מקור: שף ג'וספינה בגילה
שתף את המתכון