הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר:
2 סטייקים סינטה , 300 גר' כל אחד
מרינדה לבשר:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1 כפית פלפל סצ'ואני כתוש
מלח גס, פלפל שחור טחון טרי
לסלט:
עלי סלט בייבי
1 בצל אדום, פרוס דק
1 קולרבי קלוף חתוך לגפרורים
3 פלפלים אדומים חריפים מנוקים וחתוכים לרצועות אורך דקות
43 כוס עלי כוסברה שלמים
43 כוס עלי נענע שלמים
43 כוס עלי בזיליקום שלמים
לרוטב:
1 כף רוטב סויה
3 כפות רוטב דגים
3 כפות מיץ ליים, או לימון
1 כף סוכר חום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
2 כפיות שמן שומשום
מלח, פלפל שחור טחון טרי
להגשת המנה:
2 כפות בוטנים קצוצים
2 שיני שום פרוסות, ומטוגנות עד להשחמה
אופן ההכנה
מערבים את חומרי המשרה ומשרים את הבשר בתערובת למשך כחצי שעה. הופכים פעם אחת במהלך ההשריה.
משמנים מעט מחבת פסים. מחממים, וכשהיא חמה מאד, מניחים את הבשר על המחבת וצורבים אותם כשתי דקות מכל צד. מנמיכים את הלהבה וממשיכים עוד 2-3 דקות מכל צד. מוציאים ומקררים מעט.
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה.
מערבים את חומרי הסלט בקערה גדולה. יוצקים את הרוטב ומערבבים. פורסים את הבשר. מניחים את הבשר יפה על הסלט ומפזרים עליו מלח גס ומעט פלפל. מפזרים מעל לכל את הבוטנים הקצוצים והשום המטוגן .
מגיש:
מקור: סדנה של אהרוני
שתף את המתכון