הוראות הכנה
מרכיבים
4 צרורות מנגולד גדולים
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפיות גדושות כמון טחון
חצי כפית אריסה או פפריקה חריפה
1.5 כפיות מלח או לפי הטעם
מיץ מ-2 לימונים גדולים
חצי כוס מים
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את עלי המנגולד ומסננים. מפרידים את העלים הירוקים ושומרים לשימוש בכל מתכון שבו משתמשים בעלי תרד.
2. קוטמים את קצוות הגבעולים הלבנים וחותכים לחתיכות באורך של כחצי ס"מ.
3. מניחים את שמן הזית עם השום במחבת גדולה, מטגנים קלות מאוד, ומוסיפים את הגבעולים הקצוצים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים והגבעולים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מניחים להתקרר. נהדר גם כתוספת לדגים מטוגנים.
מגיש:
מקור: רונית פנסו
שתף את המתכון