חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט גבעולי מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המנגולד במיטבו בחורף, והוא מוכר לרבים בעיקר בזכות עליו הירוקים המזכירים את עלי התרד בטעמם ובמרקמם. אך גם לגבעולים הלבנים טעם ואופי משלהם, וכדאי לעשות גם בהם שימוש. במטבח הצרפתי הקלאסי מבשלים אותם במים ולאחר מכן מקרימים ברוטב בשמל.המתכון הזה, מגיע מהמטבח המרוקאי
סלט גבעולי מנגולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המנגולד במיטבו בחורף, והוא מוכר לרבים בעיקר בזכות עליו הירוקים המזכירים את עלי התרד בטעמם ובמרקמם. אך גם לגבעולים הלבנים טעם ואופי משלהם, וכדאי לעשות גם בהם שימוש. במטבח הצרפתי הקלאסי מבשלים אותם במים ולאחר מכן מקרימים ברוטב בשמל.המתכון הזה, מגיע מהמטבח המרוקאי
הוראות הכנה
מרכיבים
4 צרורות מנגולד גדולים
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
2 כפיות גדושות כמון טחון
חצי כפית אריסה או פפריקה חריפה
1.5 כפיות מלח או לפי הטעם
מיץ מ-2 לימונים גדולים
חצי כוס מים
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את עלי המנגולד ומסננים. מפרידים את העלים הירוקים ושומרים לשימוש בכל מתכון שבו משתמשים בעלי תרד.
2. קוטמים את קצוות הגבעולים הלבנים וחותכים לחתיכות באורך של כחצי ס"מ.
3. מניחים את שמן הזית עם השום במחבת גדולה, מטגנים קלות מאוד, ומוסיפים את הגבעולים הקצוצים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים והגבעולים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מניחים להתקרר. נהדר גם כתוספת לדגים מטוגנים.
מגיש: יוסף ל
מקור: רונית פנסו
שתף את המתכון