חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט דלורית וארוגולה בניחוח תפוחים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט דלורית וארוגולה בניחוח תפוחים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
שמן זית טוב
1 כף סירופ מייפל אמיתי
מלח גס
3 כפות חמוציות מיובשות
3/4 כוס סיידר או מיץ תפוחים
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות שאלוטס קצוצים
2 כפיות חרדל דיזון
120 ג"ר עלי ארוגולה
1/2 כוס אגוזי מלך חצויים קלויים על מחבת
3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1. לחמם תנור לחום 180 מעלות.
2. לפזר את קוביות הדלורית על מגש אפיה. לפזר 2 כפות שמן זית, כף סירופ מייפל 1 כפית מלח ו- 1/2 כפית פלפל. לערבב הכל בידיים.
3. לאפות בתנור את הדלעת במשך 15-20 דקות, תוך שהופכים פעם אחת. עד שמתרכך. להוסיף את החמוציות למגש בחמש הדקות האחרונות של האפיה.
4. בעוד הדלעת נאפית בתנור, אפשר להכין את הרוטב. לערבב את החומץ, הסיידר, והשאלוטס בסיר קטן ולהביא לרתיחה על אש בינונית. לבשל במשך 6-8 דקות עד שהסיידר מצטמצם ל- 1/4 כוס. להוריד מהאש להוסיף את החרדל, חצי כוס שמן זית, 1 כפית מלח וחצי כפית פלפל.
5. להניח את עלי הארוגולה בקערת הסלט ולהוסיף להם את קוביות הדלורית הצלויות, האגוזים, וגבינת הפרמיג?יאנו המגוררת. לטפטף רק מספיק וינגריט על הסלט כדי להרטיב אותו ולערבב היטב, לפזר מלח ופלפל ולהגיש.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון