הוראות הכנה
מרכיבים
2 ראשי שומר
2 פלפלים אדומים (או גמבה)
מעט שמיר, קצוץ
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח, לפי הטעם
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף חומץ הדרים טבעי
אופן ההכנה
לשטוף ולחתוך את ראשי השומר לרבעים ואח"כ לפרוסות דקות (אפשר בעזרת דיסקת פריסה במעבד מזון).
לשטוף את הפלפלים (או הגמבה) להוריד את הראש ולנקות גרעינים. לפרוס לפרוסות דקות.
לערבב בקערה את השומר והפלפלים הקצוצים ולהוסיף מעט (1 כף בערך) שמיר קצוץ דק.
להכין את הרוטב ממיץ הלימון ושמן הזית מעט מלח ,כפית סוכר,וכף חומץ (לטעום ולתקן תיבול).
לצקת את הרוטב על הסלט שבקערה ולבחוש היטב.
להשאיר במקרר למשך כ-1 שעה לספיגת טעמים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מעדני דני
שתף את המתכון