חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט זיתים נוסח מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט זיתים נוסח מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים דרושים:
350 גר' זיתים ירוקים מגולענים קצוצים לטבעות
1 כף פפריקה מתוקה איכותית
6 כפות שמן רגיל
400 גר' רסק גס מעגבניות משומרות (כולל הנוזלים).
5 שיני שום גדולות פרוסות.
5 שיני שום מרוסקות.
1 כפית כמון טרי
1.5 כפות סוכר רגיל
1 כף מיץ לימון
2 כפיות אריסה
אם אין – אפשר פפריקה חריפה , או צ'ילי יבש
כוסברה או פטרוזיליה לקישוט.
ועוד פלחי לימון כבוש לקישוט.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מסננים את טבעות הזיתים ומשרים פעם ראשונה במים רותחים ל5 דקות.
לסנן לשטוף במים קרים.
2.להשרות שוב במים קרים ל- 20 דקות.להוצאת מליחות. ולסנן.
3.בסיר מחממים שמן, מוסיפים את כל התבלינים-
פפריקה,סוכר,כמון,כל השום,צ'ילי או חריף אם רוצים.
מטגנים הכל יחד רק עד שיש ארומה של התיבול, מערבבים.
ומוסיפים את רסק העגבניות מרוסקות גס.
ניתן להוסיף לימון כבוש חתוך לחתיכות לא גדולות.
4.מביאים את הכל לרתיחה מכסים ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה
מוסיפים את הזיתים ומבשלים על אש קטנה מאוד 45 דקות נוספות
העביר לכי זכוכית לקירור.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון